Підтримка військових, переселенців та багатодітних сімей: робота органів самоорганізації населення у 2023 році

Учора, 2 листопада, Наталія Панчук, яка очолює Асоціацію органів самоорганізації населення м. Вінниці, представила звіт про роботу організації за 9 місяців. Вона розкрила цілі та проблеми, що виникли у другий рік повномасштабної війни, на засіданні виконавчого комітету міської ради. За словами Панчук, основними напрямками діяльності цього року були безпека, оборона, стійкість і турбота.

«У час війни завдання першої необхідності – допомога військовим, які боронять Україну, підтримка внутрішніх переселенців. А також, у межах ініціативи Вінничани важливі – підтримка багатодітних сімей та вразливих верств населення – одиноких стареньких, людей із інвалідністю та дітей-сиріт – Крім того, внаслідок скоординованості дій, вдалося реалізувати більшість із запланованих господарчих робіт, левову частку із яких – завдяки програмі зі співфінансування. Адже в її межах міська рада охоче підставляє плече підтримки тим, хто не лише прагне змін, а й готовий долучитися до процесу власними силами», – зазначила голова Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниця Наталія Панчук.

Протягом звітнього періоду за умов дольової участі, у приватному секторі Вінниці проведено капітальний ремонт дорожнього покриття на 20 вулицях.

«Це не просто покращення інфраструктури, а й життя мешканців в цілому. Тепер сюди без перешкод доїжджає карета швидкої, людям зручно йти на роботу, гуляти з дитячими візочками, і, найголовніше, приємно повертатися нашим воїнам», – підкреслила доповідачка.

Додатково, Асоціація здійснювала заходи, спрямовані на турботу та безпеку вінничан. Це включало поточний ремонт доріг, догляд і обслуговування дитячих спортивних майданчиків, прибирання місць загального користування, видалення аварійних дерев та санітарне обрізування, стрижку трави, оновлення криниць та хлорування води у них тощо.

З початку війни в Україні квартальні комітети активно долучались до волонтерської діяльності на підтримку Збройних сил України. Їхня діяльність включала різноманітні види підтримки, такі як виготовлення маскувальних сіток, приготування хлібобулочних виробів, збір продуктів харчування та одягу для передової та військових шпиталів. Також триває робота із надання допомоги тимчасово переміщеним особам. Наприклад, у приміщенні комунальної власності мікрорайонів "Сабарів" та "Ясний" знаходиться пункт, де люди можуть отримати безкоштовно дитячий одяг, теплі речі та постільну білизну.

«В Асоціації сформована і продовжує працювати потужна команда. Нашими надійними партнерами у реалізації запланованого є виконавчі органи міської ради та депутатський корпус, що дозволяє ефективно та оперативно реагувати на запити людей і виклики сьогодення. Продовжуємо працювати разом задля комфорту нашої громади та кожного її жителя!» – наголосила Наталія Панчук.

У підсумку звіту, секретар Вінницької міської ради, Павло Яблонський, підкреслив значущість роботи органів самоорганізації населення у плідній співпраці з мешканцями для вирішення актуальних проблем та завдань.

«На жаль, війна вносить корективи у плани. Головне зосередитись на допомозі Збройним силам України, яким ми дякуємо за те, що маємо можливість сьогодні працювати», – зазначив Павло Яблонський.



Переглядів: 535
Поширень: 0

Останні новини