Шахрай гудбай: кіберполіцейські Вінниччини розповідають як не потрапити на гачок шахрая

Нині шахрайство в Інтернеті набуває все більших масштабів. Злочинці вигадують нові схеми заволодіння даними та коштами користувачів.

Про це повідомляє вінницька поліція.

Один із найефективніших способів захистити обліковий запис - налаштувати додаткове підтвердження для входу в акаунт. Двоетапна перевірка допомагає захистити ваш обліковий запис від доступу до нього сторонніх осіб.

Для безпечного користування соціальними мережами та інтернет-банкінгом не використовуйте однакові паролі для всіх своїх акаунтів. Якщо хакери «зламають» вашу електронну пошту, то з легкістю можуть отримати доступ одразу до всіх облікових записів. Якщо їм до рук потрапить телефон, то є ризик втрати й банківських даних.

Будьте обачними з пропозиціями чи закликами отримати грошові виплати, розміщеними у соціальних мережах. В таких повідомленнях аферисти пропонують обрати суму виплат, яка людині потрібна, а за отримання коштів просять сплатити комісію. Не погоджуйтеся на перерахунок грошей для оформлення грошової допомоги, таке пропонують лише шахраї! Довіряйте інформації лише з офіційних джерел. Якщо ви залишали заявку на отримання допомоги, очікуйте сповіщення про нарахування в застосунку вашого банку або на порталі чи в застосунку Дія.

Якщо ви все ж стали жертвою шахрайства, заповніть форму зворотного зв’язку на сайті кіберполіції: https://ticket.cyberpolice.gov.ua/ або повідомте про ваш випадок за номером телефону: 0 800 505 170 чи 102!



Переглядів: 505
Поширень: 0

Останні новини