На дорогах Вінниці встановлюють "берлінські подушки": деталі

У місті Вінниця активно впроваджуються заходи з підвищення безпеки на дорогах, що відповідає пріоритетам та цілям міської ради. Особлива увага звертається на безпеку дітей на вулицях. Недавно були встановлені спеціальні обмежувачі швидкості, відомі як "берлінські подушки", неподалік від 33-го ліцею. Основна мета цих подушок - контроль швидкості руху автомобілів, особливо в місцях, де є потенційна загроза для пішоходів.

«Посилюємо заходи безпеки на дорогах. Біля шкіл встановлюємо «берлінські подушки». Вони будуть «заспокоювати» швидкість автомобілів на потенційно небезпечних ділянках дороги. Особливо це важливо для шкіл і дитячих садків», – зазначає Сергій Моргунов.

У відділі транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради зазначають, що перш за все ці обмежувачі швидкості встановлюються на дорогах поблизу навчальних закладів. Крім того, планується встановлення таких споруд ще на 8 інших ділянках.

«Це уже друга ділянка у нашому місті на якій фахівці КП «СМЕД ОДР» встановлюють ці обмежувачі руху. Першочергово їх монтуватимуть біля закладів освіти, оскільки безпека дітей на дорозі є одним з основних наших пріоритетів. Ці конструкції зручні тим, що не сповільнюють рух громадського транспорту чи автомобілів екстреної служби. Тобто, автомобіль швидкої допомоги або пожежної служби, поспішаючи на виклик, за рахунок своїх габаритів, просто пропустить “між колесами” цю конструкцію», – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін.

Крім цього, він зауважує, що ці обмежувачі швидкості не будуть створювати незручностей для велосипедистів, оскільки вони легко можуть об’їхати їх.



Переглядів: 586
Поширень: 0

Останні новини