На кордоні між Польщею та Україною почалися протести польських перевізників: рух ускладнено

Сьогодні, 6 листопада, польські перевізники розпочали акцію протесту біля трьох прикордонних переїздів на кордоні між Польщею та Україною: «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин», -  повідомляє редакція zaxid.net.

"Після 13-ї години відбулося поступове блокування руху вантажного транспорту у напрямку пунктів пропуску «Ягодин-Дорохуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Хребене». Ускладнення руху можливе як на в’їзд до Польщі, так і на виїзд", - йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

Згідно інформації від Державної прикордонної служби України (ДПСУ), організатори протесту планують пропускати лише по одній вантажівці за годину. У той же час учасники протесту заявляють, що не будуть перешкоджати руху вантажівок, які перевозять товари, що стосуються безпеки, гуманітарних потреб, а також автотранспорт, що має вантажі, що швидко псуються або перевозять тварин.

Крім цього, організатори акцій в Польщі не планують блокувати рух автобусів та легкових автомобілів.

Польські ЗМІ повідомляють, що польські підприємці висловлюють незадоволення щодо недобросовісної конкуренції з боку українських компаній та тривалого очікування вантажівок на в'їзд до Польщі.

Учасники протестів вимагають заборону реєстрації транспортних компаній з іноземним капіталом в Польщі, що, за їхніми словами, призводить до витіснення польських підприємців з ринку. Вони також вимагають повернення дозволів для в'їзду українських перевізників до Європейського Союзу та поліпшення обслуговування на кордоні.

Державна прикордонна служба України рекомендує враховувати цю інформацію при плануванні поїздок та обирати інші маршрути, де протести не передбачені.



Переглядів: 501
Поширень: 0

Останні новини