Допомога від держави у вигляді пільг на комунальні послуги: хто і як її може отримати

Країна пропонує допомогу громадянам через пільги або виплати, - повідомляє служба ТСН.

Сплата за житлово-комунальні послуги є обов'язковою для всіх громадян. Однак певні групи осіб мають право на знижку. Перелік пільгових платежів у рахунках за житло та комунальні послуги, які надаються залежно від доходів, визначений у Постанові № 389.

Ці пільги надаються в разі, якщо загальний середньомісячний дохід сім'ї пільговика на одну особу не перевищує певного рівня протягом шести попередніх місяців до подання заяви (у 2023 році це 3760 гривень для отримання податкової соціальної пільги). Пільга надається на 12 місяців починаючи з місяця, коли особа має право на цю пільгу.

Пільга на оплату житлово-комунальних послуг, палива для опалення та газу, надається у розмірі 100 % знижки для певних категорій:

особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною та члени сімей померлої особи, яка має особливі заслуги перед Батьківщиною (батьки, дружина (чоловік)); пенсіонерам, які раніше працювали педагогічними, медичними та фармацевтичними працівниками, спеціалістами із захисту рослин, працівниками бібліотек у сільській місцевості і селищах міського типу; особам, які проживають у сільській місцевості та селищах міського типу, які працюють / раніше працювали в музеях, державних та комунальних закладах культури, закладах освіти сфери культури.

Для отримання пільг на житлово-комунальні послуги у 2023 році в Україні можна скористатися наступними методами:

Через веб-портал Пенсійного фонду. Звернутися безпосередньо до Пенсійного фонду. Контактувати з уповноваженими особами на місцевому рівні або територіальній громаді. Звернутися до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП).

З 1 грудня 2022 року Пенсійний фонд України призначає та здійснює виплати субсидій та пільг на оплату комунальних послуг. Також в планах скасувати мораторій на підвищення тарифів на газ, гарячу воду та теплопостачання в Україні. Однак, прогноз Національного банку свідчить, що це не відбудеться у 2023 році.



Переглядів: 423
Поширень: 0

Останні новини