Загинув майор Геннадій Частяков, помічник Головнокомандувача ЗСУ: поліція повідомила деталі

Учора, 6 листопада, о 17:15  від вибуху гранати загинув майор Геннадій Частяков. Він працював помічником генерала Валерія Залужного, головнокомандуючого Збройних Сил України.

"З початку повномасштабного вторгнення Геннадій був для мене надійним плечем, повністю присвятивши своє життя Збройним Силам України і боротьбі з російською агресією"написав Головнокомандувач у своєму телеграм-каналі.

Трагедія сталася в житловому комплексі в селі Чайки на Київщині. Після того, як надійшло повідомлення про вибух, правоохоронці негайно прибули на місце події.

Після проведення перших слідчих дій було встановлено докладні обставини цієї трагедії. Майор Частяков святкував свій День народження. Після робочого дня він повернувся додому з подарунками від колег і почав показувати їх своїй родині. Він витягнув подарункову коробку з гранатами всередині і продемонстрував один із боєприпасів своєму синові. Ці гранати були новими західними моделями.

"Спершу до рук боєприпас взяв син та почав крутити кільце.  Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух."- йдеться у повідомленні Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка

У квартирі поліцейські виявили ще п'ять подібних нерозірваних гранат. Вони будуть направлені на експертизу.

Правоохоронці виявили колегу-військовослужбовця, який був ініціатором фатального подарунка. В його робочому кабінеті вже провели обшук та вилучили ще дві аналогічні гранати. Здійснюються першочергові слідчі дії.



Переглядів: 514
Поширень: 0

Останні новини