Чому важливо звертати увагу на забарвлення газу: що означає зміна кольору

Існує поширений стереотип, що газ низької якості горить жовтим або червоним полум'ям, а не блакитним. Однак варто зазначити, що якість газу не впливає на кольорову гаму полум'я.

"Жовті та червоні відтінки полумʼя свідчать лише про те, що на пальник газового приладу надходить недостатньо повітря і газ згорає НЕ повністю", - повідомляє Група Нафтогаз.

Причини зміни кольору газу: 

неправильне регулювання подачі повітря в пальник або забруднення сопла пальника недостатня кількість кисню у приміщенні недостатній тиск

У разі, якщо тиск у системі виявляється нестабільним, це може вказувати на певні проблеми, які швидко виявляються і не є постійними явищами. Оператори газорозподільних мереж (облгази) відповідають за підтримку належного рівня тиску, вирішують аварійні ситуації та відновлюють роботу розподільних мереж. Єдиний телефон служби газу – 104.

"Тож перше, що ви маєте зробити, коли бачите відмінний від блакитного колір горіння у ваших газових приладах – звернутися до служби газу", - йдеться у повідомленні.

Важливо підкреслити, що самостійні втручання у роботу газових приладів є небезпечними і можуть призвести до виникнення витоків газу або інших нещасних випадків, таких як пожежі чи отруєння.



Переглядів: 507
Поширень: 0

Останні новини