На власному авто провів ворожу колону з 128 одиниць військової техніки до Києва: СБУ викрили ворожого агента

На основі матеріалів, наданих Службою безпеки, ще один агент ФСБ був засуджений до реального терміну покарання. У перші дні активного вторгнення росії він самостійно провів 128 одиниць військової техніки окупантів на своєму автомобілі від Сумської області до передмістя Києва.

Серед цієї техніки були танки, бронетранспортери та самохідні артилерійські установки.

Цей військовий арсенал належав до "передових" частин окупаційних груп РФ, які отримали завдання атакувати столицю нашої країни з північно-східного напрямку.

Протягом війни українські захисники знищили цю ворожу колону.

Сам російський агент, після "супроводу" окупантів, повернувся на Сумщину і продовжив співпрацювати з ФСБ навіть після визволення регіону.

Отже, за вказівкою російських спецслужб він збирав розвіддані про розташування та озброєння Збройних Сил на території області.

Агента затримали контррозвідники СБУ під час спецоперації в серпні 2022 року. В його володінні знаходився мобільний телефон, який він використовував для зв'язку з ФСБ.

За даними слідства, місцевий мешканець виявився ворожим агентом, якого російська спецслужба завербувала перед початком повномасштабного вторгнення рф. Серед його основних завдань було забезпечення "навігації" військовим колонам агресора найкоротшим шляхом до Києва.

Суд, враховуючи матеріали Служби безпеки, визнав ворожого агента винним за чч. 1 та 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) та призначив йому 15 років тюрми.

Розслідування здійснювалося за процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури.



Переглядів: 522
Поширень: 0

Останні новини