Комфортні та безпечні умови для маломобільних людей: у Вінниці встановили черговий пандус біля будинку

Біля першого під'їзду будинку за адресою Амосова, 21 завершується монтаж нового пандусу. Ця спеціальна конструкція призначена для полегшення доступу мешканців до своїх квартир, зокрема на прохання осіб з інвалідністю, які проживають у цьому будинку. Важливо відзначити, що пандус також буде корисним для літніх осіб та батьків з дитячими візочками, - повідомляє міська рада.

Всього протягом цього року в міському житловому секторі було встановлено сім подібних пандусів. Попередньо вони з'явилися біля будинків за адресами: Стрілецька, 48-А; Генерала Григоренка, 67, вул. Довженка, 40, вул. М. Амосова, 9 (5 під'їзд), вул. Гетьмана Мазепи, 8-А (1 під'їзд) та вул. Стельмаха, 47 (1 під'їзд).

“Заради зручності мешканців, підрядники намагаються встановлювати ці конструкції досить швидко в максимально стислий термін. В даному випадку роботи мають бути завершені за кілька днів. Усі пандуси обладнані поручнями, мають пологий спуск та призначені для користування різних категорій маломобільних городян, в тому числі батьків з дитячими візочками. Крім того, питання облаштування спеціальних спусків набуває додаткової актуальності, адже з війни з тими чи іншими пораненнями повертаються військові", - зазначає Віталій Місецький.

На даний момент у житловому секторі міста планується розміщення додаткових пандусів, зокрема поблизу житлових будинків за адресами: вул. М. Литвиненко - Вольгемут, 42 (4 та 5 під'їзди) та вул. Верхарна, 70 (2 під'їзд).

Якщо мешканці будинку мають бажання мати пандус біля свого під’їзду, їм слід звернутися до департаменту житлового господарства. Рішення щодо встановлення такої конструкції буде прийматися на основі наявності маломобільних груп населення в будинку, а також з урахуванням технічних і фінансових можливостей.



Переглядів: 533
Поширень: 0

Останні новини