Яке сьогодні свято: церковне свято, заборони та прикмети на 14 листопада

Сьогодні, 14 листопада, Міжнародний день логопеда. В церковному календарі сьогодні: День пам'яті святого апостола Пилипа

Яке сьогодні церковне свято 

14 листопада в Православній церкві відзначається День пам'яті святого апостола Пилипа. Він був одним із дванадцятьох учнів Ісуса Христа. Згідно з Євангелієм, Пилип був родом з Вифсаїди, міста на березі Генісаретського озера. Він був рибалкою і, ймовірно, знайомий із Ісусом ще до його публічної діяльності. Після того, як Ісус покликав Пилипа до себе, він став одним із його найближчих учнів. Він часто супроводжував Ісуса в його подорожах і проповідях. Пилип також був одним із тих, хто був присутній при Вознесінні Ісуса на небо. Після Вознесіння Ісуса Пилип проповідував Євангеліє у Фригії та Скифії. Він творив дива, зокрема, воскресив із мертвих немовля. Пилип був замучений за віру в Ісуса Христа. Він був розіп'ятий на хресті вниз головою. У православній традиції Пилип вважається покровителем тих, хто вивчає Святе Письмо.

 

Що не можна робити сьогодні: заборони на день

Не можна сваритися, лаятися, лихословити. За цими словами Бог не чує молитви. Не можна брехати, пліткувати, розпускати чутки. Це може призвести до проблем у стосунках з іншими людьми. Не можна відмовляти в допомозі або милостині. Це може призвести до нещасть і бідності. Не можна віддавати дитячі речі чи іграшки. З ними можна віддати щастя дитини. Не можна починати нові важливі справи. Вони можуть закінчитися невдачею. Не можна вирушати в далеку подорож. Вона може бути небезпечною або невдалою.

Народні прикмети на 14 листопада

Вдень снігова буря - вночі чекайте на мороз. Ліс шумить - до нещасть. На небі сильно мерехтять зорі - погода буде вітряною та сніговою. Вітер затих лише до вечора - найближчими днями прийде потепління.

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 14 листопада День ангела. За церковним календарем сьогодні, 14 листопада день ангела відзначають власники таких імен: Олексій, Пилип, Аристарх, Михайло, Микола, Григорій, Сергій, Порифій, Олександр, Гаврило, Констянтин, Василь, Дмитро, Георгій, Віктор, Федір, Петро, Ганна

Переглядів: 658
Поширень: 0

Останні новини