Сьогодні у Вінниці віддають останню шану Захиснику України Олексію Волинцю

15 листопада на Алеї Слави, розташованій на Сабарівському кладовищі, відбудеться урочисте підняття ще одного прапора над могилою Захисника. Цього разу востаннє вшанують пам'ять про вінничанина Олексія Волинця, який загинув у зоні бойових дій, йому було всього 20 років.

Олексій Анатолійович Волинець народився 30 жовтня 2003 року в селі Уланів Хмільницького району Вінницької області.  Закінчив 11 класів у Вінницькому ліцеї №36.  У своєму дитинстві сім'я Олексія часто переїжджала, і хлопець навчався в Тульчинському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. 

Після закінчення школи він вирішив поїхати навчатися до університету в Польщі. Але невдовзі навчання було перервано через повномасштабну війну. У лютому 2022 року Олексій повернувся до України, оскільки не міг залишити свою Батьківщину в біді. Тоді він приєднався до Збройних Сил. Здійснюючи свою мрію, він служив у полку "Азов".

«В нашій сім’ї багато військових. Тож з дитинства Олексій мріяв бути військовим, як його старший брат, який був для нього прикладом. Так і сталося, Олексій вступив до лав “Азову”. Згодом став командиром взводу, отримав звання молодшого лейтенанта. Навіть командир “Азову”, Редис (позивний Дениса Прокопенка – ред.), знав і поважав Олексія», – розповідають рідні полеглого Героя.

На жаль, молодий талановитий військовий, якому пророчили велике майбутнє, втратив життя під час бойових дій на Луганщині. Його серце зупинилося 8 листопада 2023 року, йому було всього 20 років.

О 10:00 відбудеться прощання з воїном за адресою Свідзінського, 48. Відспівування проведуть у храмі Пирогова об 11:00. О 12:30 Захисника поховають на Алеї Слави, що на Сабарівському кладовищі, - повідомила міська рада.

Вічна пам’ять Олексію Волинцю та усім Героям, що полягли за Україну.



Переглядів: 626
Поширень: 0

Останні новини