У Вінниці пройшли дебати для студентів: підняли питання навчання за кордоном та розважальних заходів під час війни

Сьогодні, 15 листопада, у Вінниці відбулося чергове засідання клубу соціально-правових дебатів, який організовує Служба у справах дітей. Участь у заході прийняли 17 студентів вінницьких коледжів, які активно обговорювали питання навчання за кордоном та можливість проведення розважальних заходів під час воєнного конфлікту, - повідомляє міська рада.

Більшість учасників були новачками в дебатах. За словами Анастасія та Вікторія - студенток третього курсу Вінницького торговельно-економічного фахового коледжу  Державного торговельно-економічного університету, цей захід був чудовою можливістю вивчити нове, знайти цікаві знайомства та розвинути комунікативні навички.

На захід також завітала викладачка Вінницького коледжу Національного університету харчових технологій, пані Раїса, яка супроводжувала своїх студентів.

«На жаль, через пандемію та воєнний стан підлітки довго навчалися дистанційно. Студенти скучили за офлайн-заходами. Як викладач, прагну, щоб мої студенти набралися досвіду ведення дебатів, могли грамотно та обґрунтовано підбирати аргументи, ввічливо опонувати», – зазначила Раїса Іванівна.

Дебати були проведені під керівництвом Людмили Марценюк, начальниці відділу превентивної роботи Служби у справах дітей. За її словами, дебатний клуб, організований Службою, діє вже близько 10 років.

«Приємно бачити, що у молоді є бажання обговорювати актуальні соціально-правові теми. Такі заходи – це можливість сформувати інтелектуальну еліту нашого міста, майбутнє нашої країни. Підліткам цікаво, вони проявляють свою індивідуальність, вчаться обґрунтовано говорити, слухати і чути один одного», – зауважила Людмила Марценюк.

Для проведення дебатів всіх студентів було розділено на чотири групи, які спільно обирали теми. Урешті-решт, досягнувши консенсусу, вони вирішили обговорювати питання навчання за кордоном та доречність проведення розважальних заходів під час війни. Кожна тема мала дві команди: одна представляла аргументи "за", інша – "проти". Кожному учаснику було надано три хвилини для виступу, і запитання до опонентів вітались.

У результаті студенти не лише обговорили актуальні теми, але й отримали важливу навичку – навчитися вести дебати. Такі заходи будуть проводитися і надалі за ініціативою Служби у справах дітей.



Переглядів: 544
Поширень: 0

Останні новини