Називаєш "пароль" і отримуєш пропуск за кордон: ДБР викрило організатора незаконної переправи чоловіків за кордон

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР), у співпраці з Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції, викрили та затримали правоохоронця, який влаштовував переправлення чоловіків за кордон під виглядом інвалідів. Свої послуги він оцінив у 8 тисяч доларів.

Зафіксовано випадок, коли "клієнт" на кордоні повідомляв попередньо визначений пароль, і після цього його оформлювали як «особа з інвалідністю за наявності посвідчення». При цьому він не надавав жодних документів на підтвердження свого стану. Зараз цей "клієнт" вже повернувся в Україну.

Правоохоронець отримував гроші трьома траншами: 4,5 тисяч доларів США за початок підготовки до виїзду; 1,5 тисяч доларів США безпосередньо перед виїздом; та 2 тисячі доларів США після перетину кордону, які передавались довіреною особою.

Затримано його було саме під час отримання залишку коштів від посередника. Правоохоронцю пред'явлено підозру у організації незаконного переправлення осіб через кордон України за корисливих мотивів, що є злочином за ч. 3 ст. 332 КК України.

Наразі вирішується питання щодо притягнення його спільників до відповідальності. Офіс Генерального прокурора здійснює процесуальне керівництво у справі.



Переглядів: 434
Поширень: 0

Останні новини