Торгівля ягодами та паливом. Як Вінницька інфекційна лікарня перетворилась на бізнес-проєкт

«Клінічний Центр інфекційних хвороб» ймовірно займався оптовою торгівлею фруктами й овочами, твердим, рідким, газоподібним паливом, вирощуванням плодових дерев і тому подібне. Ці факти передадуть правоохоронцям.

Інформацію про можливу комерційну діяльність медзакладу озвучили на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та ветеранів у Вінницькій обласні Раді. Голова комісії Ігор Грубеляс повідомив, що до голови Вінницької обласної Ради надійшов лист від громадської організації про діяльність обласного комунального підприємства «Клінічний Центр інфекційних хвороб». У ньому зазначається, що Клінічний Центр інфекційних хвороб здійснює види економічної діяльності, які непритаманні комунальному некомерційному підприємству та медичному закладу. 

Йдеться про період, коли лікарню очолював Ігор Матковський. Нині звільнений зі своєї посади, після закінчення контракту.  Згідно з оприлюдненою інформацією керівник закладу неодноразово розширював види економічної діяльності медичного закладу, які не передбачені його Статутом. 

- Він свідомо вносив неправдиві відомості про діяльність закладу. Відповідно до чинного законодавства, відповідальність за це несе той, хто подає дані, а не державний реєстратор. Тож ми будемо перенаправляти лист громадської організації з усією цією інформацією до правоохоронних органів, – повідомив Ігор Івасюк, заступник голови Вінницької обласної Ради.

Заступник голови облради звернув увагу на те, що після звільнення Ігоря Матковського з посади директора «Клінічного Центру інфекційних хвороб» обласна Рада, як власник комунального підприємства, так і не отримала доступу ні до документів, ні до наказів, ні до листів, які видавалися закладом. 

У ході засідання комісії її члени наголосили на необхідності в призначенні нового керівника, який не буде приховувати й перекручувати інформацію щодо діяльності закладу. І якому потрібно буде привести Статут медичного закладу у відповідність до чинного законодавства.

Нагадаємо, 22 вересня закінчився строк дії контракту у директора КНП «Клінічний Центр інфекційних хвороб» Ігоря Матковського. Під час підготовки документів щодо укладення нового контракту керівника медичного закладу були виявлені ознаки можливого фінансового порушення, а саме торгівлі паливно-мастильними матеріалами під час повномасштабного вторгнення.  На час перевірки Ігорю Матковському було запропоновано залишитися директором закладу у статусі виконуючого обов’язки. Але він відмовився. Виконання обов’язків керівника було покладено на медичну директорку Клінічного Центру інфекційних хвороб.



Переглядів: 435
Поширень: 0

Останні новини