Війна в Ізраїлі сповільнила постачання боєприпасів Україні

Президент Володимир Зеленський заявив, що зміщення фокуса на війну між Ізраїлем і ХАМАС сповільнило постачання артилерійських снарядів Україну, що підриває військові зусилля.

Про це він сказав групі журналістів у своєму офісі в Києві, передає Bloomberg.

За словами Зеленського, учасники бойових дій на Близькому Сході шукають 155-міліметрові снаряди, необхідні Україні для відсічі вторгнення Росії.

Раптовий попит стався у чутливий момент, оскільки Європейський Союз сигналізує, що навряд чи виконає обіцянку доставити мільйон артилерійських снарядів до березня.

"Наші поставки зменшилися. Це життя — і це нормально, оскільки всі борються за виживання, і ми також повинні захищатися"», — сказав президент.

Видання зазначає, що спалах конфлікту на Близькому Сході порушив питання про здатність союзників і далі підтримувати Україну, багатомісячний наступ якої поки що не досяг успіху в поверненні окупованих територій.

Зеленський провів тиждень у спробах запевнити союзників, що ЗСУ готуються вести бій і взимку. Делегація з Києва відвідала цього тижня Вашингтон, де законодавці Палати представників ухвалили законопроєкт про фінансування, який не передбачає допомогу Україні.

"Зараз я зосереджений на отриманні допомоги від Заходу. Їхній фокус зміщується через Близький Схід та інші причини. Без підтримки ми будемо рухатися назад", – сказав він.



Переглядів: 535
Поширень: 0

Останні новини