В Україні запустили онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків

Детектор медіа повідомляє, що чоловіки можуть отримати безкоштовну анонімну та цілодобову підтримку від професійних психологів у текстовому форматі в телеграмі, вайбері або на сайті Лінії підтримки.

У Міжнародний день чоловіків, 19 листопада, в Україні запустили безкоштовний анонімний та цілодобовий онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків. Його роботу забезпечують UNFPA у співпраці з ГО «Інноваційні соціальні рішення» за підтримки уряду Великої Британії. Про це повідомила пресслужба UNFPA.

Фахівці мають на меті допомогти чоловікам стабілізувати емоційний стан, знайти внутрішні ресурси для виходу зі складних ситуацій та усвідомити проблемні аспекти поведінки. Писати в онлайн-чат можна з будь-яких питань, що викликають стрес, як-от проблеми на роботі чи стосунках, переживання через війну, складнощі у регуляції гніву тощо. 

«Чоловіки в Україні часто живуть з думкою, що мають вирішувати свої проблеми самостійно. Через це вони не звертаються за професійною допомогою. За результатами нашого опитування серед чоловіків, яке ми провели влітку 2022 року, — 90% респондентів не мали досвіду звернення за професійною психологічною підтримкою у будь-якому вигляді.

Водночас майже кожен третій українець перебуває у стані значного дистресу, при якому людина не в змозі адаптуватися до стресових ситуацій та спричинених ними наслідків», розповіла програмна менеджерка UNFPA Альона Зубченко. 

Як зауважили у пресслужбі UNFPA, у жовтні минулого року UNFPA запустив безкоштовну анонімну та цілодобову лінію психологічної підтримки для чоловіків за номером 2345. За більш ніж рік роботи на лінію зателефонували  вже понад 9200 разів. Аби чоловіки мали більше можливостей для звернення по підтримку, команда проєкту доповнила гарячу лінію онлайн-чатом. 

Отримати підтримку від професійних психологів у текстовому форматі можна через чат в TelegramViber або на сайті Лінії підтримки. По консультацію можна звернутися один раз на добу з тривалістю консультації до 90 хвилин. 


Теги: Україна

Переглядів: 464
Поширень: 0

Останні новини