Зґвалтував двох дітей: на Вінниччині завершили розслідування у справі проти 28-річного чоловіка

Вінницька поліція повідомляє, що за вчинення ряду особливо тяжких злочинів чоловікові загрожує до 15 років тюрми.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що в березні цього року зловмисник запросив 13-річну потерпілу, з якою познайомився у соціальних мережах, до свого дачного будинку в одному із районів на Вінниччині. Після спільного відпочинку, підозрюваний, користуючись своїми віковою та фізичною перевагами, утримуючи руки малолітньої, зґвалтував дівчинку.

Також досудовим розслідуванням зібрані докази причетності фігуранта до ще одного аналогічного злочину. У 2018 році він за схожих обставин зґвалтував 14-річну дівчинку.

В кінці червня цього року слідчі повідомили чоловіку про підозру та суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Після внесення застави 805 200 гривень чоловіка випустили з ізолятора тимчасового тримання. Згодом він порушив умови обраного запобіжного заходу і слідчі спільно з прокурорами Вінницької обласної прокуратури звернулись до суду з клопотанням щодо переобрання зловмиснику запобіжного заходу та перерахування внесеної підозрюваним застави для потреб Збройних сил України. Суд задовольнив клопотання правоохоронців: 805 тисяч гривень були перераховані захисникам, а чоловіка помістили до слідчого ізолятора.

За вчинення злочинів, передбачених ч.ч. 3, 4 ст. 152 (Зґвалтування), ч. 3 ст. 156–1 (Домагання дитини для сексуальних цілей) Кримінального кодексу України обвинуваченому загрожує до 15 років ув’язнення.



Переглядів: 512
Поширень: 0

Останні новини