Україна зіграла внічию з Італією та не пройшла напряму на Євро-2024

Суспільне розповідає як пройшов вирішальний матч кваліфікації.

Збірна України провела свій останній матч у відборі на Євро-2024. У німецькому Леверкузені "синьо-жовті" поділили очки з Італією — 0:0.

Підопічних Сергія Реброва в номінально домашньому матчі влаштовувала лише перемога над італійцями. Досі в історії очних протистоянь українці ніколи не обігрували цього суперника: сім поразок та дві нічиї.

Італійці ж підходили до зустрічі після розгромної перемоги над Північною Македонією (5:2). Обігравши українців у вересні, "скуадра" мала перевагу за особистими зустрічами і могла задовільнитися нічиєю.

Як пройшов матч?

Українці розпочинали матч на контратаках. Віктор Циганков на п'ятій хвилині небезпечно пробивав з дальньої відстані — на місці був воротар. Італія гостро відповіла лише за дві хвилини. Забивати міг Федеріко К'єза, але його удар з лінії воротарської зони не вийшов — м'яч пройшов над воротами. Ще до екватору тайму команди обмінялися моментами Георгія Судакова і Джакомо Распадорі. Автор дублю у вересневому матчі, Давіде Фраттезі небезпечно вибігав на ворота Анатолія Трубіна, але голкіпер України відвів загрозу. Після години ігрового час рахунок міг відкривати Михайло Мудрик. Після вкидання з-за бокової м'яч дістався вінгера "Челсі" на дальній стійці, але "десятка" збірної з гострої позиції поцілив у Джанлуїджі Доннарумму. Мудрик мав ще одну нагоду за 20 хвилин до закінчення основного часу. Михайло виходив на ударну позицію на підступах до штрафного, але виконав невдалий удар повз ворота. Заключні хвилини матчу Україна провела з двома нападниками: на вістрі до Артема Довбика доєднався Данило Сікан. Утім, на табло зберігся "сухий" підсумковий результат — 0:0. У компенсований час "синьо-жовті" претендували на пенальті після ймовірного збиття Мудрика в штрафному майданчику. Суддя порушення правил не зафіксував — епізод на VAR не переглядався.

Кваліфікація Євро-2024. 10-й тур

Україна — Італія 0:0

За рівного числа очок з італійцями збірна Україна завершила відбір на третій сходинці. Англія в паралельному матчі поділила очки з Північною Македонією (1:1).

Група С. Підсумкова турнірна таблиця

    Англія — 20 очок (8 матчів), 22:4 Італія — 14 (8), 16:9 Україна — 14 (8), 11:8 Північна Македонія — 8 (8), 10:20 Мальта — 0 (8), 2:20

Як Україна може кваліфікуватися на Євро-2024?

Збірна гарантувала собі місце у відбірковому плей-оф, пройшовши до вирішальної фази кваліфікації за рейтингом Ліги націй. Матчі плей-оф відбудуться в березні 2024 року. Майбутніх суперників Україна отримає після жеребкування у четвер, 23 листопада. У плей-оф Україна мусить вигравати два матчі поспіль: півфінал і фінал свого мінітурніру з чотирьох збірних.


Переглядів: 362
Поширень: 0

Останні новини