День Гідності та Свободи: історія свята та привітання в картинках

Щороку 21 листопада Україна святкує День Гідності та Свободи. Це свято було встановлено в 2014 році на честь початку двох революцій, які змінили хід історії країни: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Помаранчева революція була мирною акцією протесту, яка почалася в Україні після того, як Центральна виборча комісія оголосила переможцем президентських виборів 2004 року Віктора Януковича, а не кандидата від опозиції Віктора Ющенка. Протестувальники вимагали проведення повторного голосування, яке в результаті було проведено і на якому переміг Ющенко.

Революція Гідності була більш масштабною та кривавою акцією протесту, яка почалася в Україні після того, як уряд президента Віктора Януковича призупинив підготовку до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Протестувальники вимагали відставки Януковича та зміни політичного курсу країни. Революція завершилася поваленням Януковича та встановленням нового уряду.

Обидві революції стали важливими подіями в історії України. Вони продемонстрували, що українці готові боротися за свою гідність і свободу.

Вітаємо всіх українців із Днем Гідності та Свободи!

Привітання в картинках на День гідності і свободи

Нехай це свято нагадує нам про важливість боротьби за свободу та справедливість.

Нехай ми завжди будемо гідніми громадянами своєї держави!


Переглядів: 1895
Поширень: 0

Останні новини