"Вважав, що не має права сидіти в стороні": вінничани віддають останню шану і прощаються із Героєм Дмитром Яременком

В серпні цього року Дмитро Яременко прийняв рішення стати на захист Батьківщини. Він добровільно приєднався до армії, щойно перейшовши на другий курс факультету філології й журналістики Вінницького державного педагогічного університету. Він брав участь у військових операціях в складі 12-ї бригади оперативного призначення НГУ «Азов» (в/ч 3057). Останню битву він прийняв 13 листопада поблизу села Діброва в Луганській області. На жаль, життя молодого воїна обірвалося у віці 18 років...

Дмитро Яременко народився 2 лютого 2005 року в Маріуполі. Зростав та отримав освіту він саме  там. Проте через повномасштабне вторгнення його сім'я була змушена покинути свій дім. Вони знайшли притулок у Вінниці, де Дмитро почав навчатися в педагогічному університеті. За словами матері, хлопець наполегливо бажав приєднатися до оборони країни.

«Діма відчував безмежну вдячність Воїнам АЗОВу за захист рідного Маріуполя і вважав , що не має права сидіти в стороні, поки інші віддають свої життя за нашу Незалежність, – каже мати полеглого Героя Юлія. – І це бажання долучитися до АЗОВської родини було сильним настільки, що Дмитра не зупинило навіть те, що тато вже знаходиться в лавах ЗСУ і можна було б вважати це поважною причиною, щоб не йти воювати, а продовжувати вчитися в університеті».

Дмитра Яременка пам'ятають з надзвичайною теплотою і в навчальному закладі.

«Викладачі та одногрупники знали його як відповідального, талановитого та ерудованого студента, надійного та чуйного друга, патріота рідної України», – йдеться у дописі на сторінці факультету.

Церемонія прощання із Дмитром Яременком відбудеться на площі Шевченка. Початок о 12:45 год, - повідомляє міська рада.

Поховають воїна близько 13:30 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!



Переглядів: 640
Поширень: 0

Останні новини