Вінниця готується до зими: по локаціям приватних секторів розвозять суміш для посипання доріг під час ожеледиці

Вінниця активно готується до наближення зими. Спецтехніка для прибирання снігу готова до виходу на вулиці, забезпечено достатню кількість посипального матеріалу для обробки доріг. Департамент комунального господарства та благоустрою міської ради спільно з Асоціацією органів самоорганізації населення працюють над забезпеченням приватного сектору піщано-соляною сумішшю. Як і минулого року, зберігається наявність понад пів тисячі місць для її зберігання, і більшість з них вже заповнені протиожеледними засобами.

Перелік відповідних локацій, а саме 570 місць, складено на підставі рекомендацій квартальних комітетів. За словами голови Асоціації органів самоорганізації населення Наталії Панчук, наявність посипальних матеріалів підтримується протягом усього зимового періоду. Жителі приватного сектору можуть використовувати їх самостійно для обробки своїх ділянок, таких як схили, підйоми, перехрестья тротуарів і так далі.

«Нагадуємо, що у приватному секторі за допомогою комунальної спецтехніки обробляють лише магістральні та центральні вулиці. Догляд інших, – прилеглих до приватних будинковолодінь, виконується за допомогою місцевих мешканців. Вони ж можуть заздалегідь повідомляти голів своїх квартальних комітетів про закінчення запасів посипкових матеріалів, аби їх вчасно могли поповнити», – зазначила голова Асоціації.

У той же час Наталія Панчук закликала мешканців відповідально відноситися до використання протиожеледних засобів. За її висловами, в умовах війни важливо використовувати їх з обережністю та економією, оскільки головна мета цих засобів - забезпечити безпечне та комфортне переміщення людей по вулицях протягом зимового періоду.



Переглядів: 465
Поширень: 0

Останні новини