Вінниця приєдналась до міжнародної ініціативи «16 днів активізму протидії насильству»: детальна інформація

Міжнародна ініціатива «16 днів активізму протидії насильству» проводиться щорічно з 25 листопада по 10 грудня. Цього року в Україні вона стартує всеукраїнським забігом, який відбудеться 26 листопада у різних містах, включаючи Вінницю. Також у нашому місті буде доступний інтерактивний захід під назвою «Кроки до допомоги», - повідомляє міська рада.

«Acting for survivors»

Забіг «Acting for survivors» («Діємо на користь постраждалих») в рамках міжнародної ініціативи «16 днів проти насильства» організовується по всій Україні. У Вінниці він відбудеться 26 листопада на стадіоні Центрального парку, розпочнеться о 12:00 і приблизно закінчиться о 16:00.

Цьогоріч обрано символічну першу локацію для всенародного забігу - Ірпінь, місто, яке стало трагічним пам'ятником російського вторгнення в Україну. Учасники забігу пройдуть "дорогою життя", шляхом, яким місцеві мешканці евакуйовувалися в момент ворожих обстрілів під час повномасштабного вторгнення.

Після, естафету підхоплять інші міста України та представники українських діаспор у Словаччині та Сполучених Штатах Америки, зокрема, у Чикаго. Участь міст стане символом єдності в боротьбі за цінності ненасильства, прав людини та чутливості до проблем тих, хто постраждав від війни в Україні.

«Кроки до допомоги»

В рамках міжнародної акції «16 днів проти насильства» та спортивного забігу у Вінниці, яка є частиною проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», місто приєднається до ініціативи «Кроки до допомоги». Ця акція призначена для того, щоб підкреслити, що допомога завжди доступна, і звертатися за нею - це прості, але важливі кроки.

Під час цієї ініціативи буде розповідатися історія особи, яка пережила насильство, але зуміла вийти з цього кола, підкреслюючи важливість своєчасного звертання за допомогою до спеціалізованих служб підтримки. Інформація буде надаватися у формі табличок з QR-кодами, які будуть розміщені навколо Центрального стадіону 26 листопада, дозволяючи всім охочим знайомитися з нею під час або після забігу.

Учасників очікує велика кількість цікавої та корисної інформації, оскільки вздовж усього маршруту будуть розташовані таблички з QR-кодами, що спрямовані на інформаційні матеріали про акцію, служби підтримки для постраждалих та інше.

Крім того, учасників активностей очікують символічні подарунки - тематичні наліпки та силіконові браслети.

Довідка:

Заходи організовані UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, у партнерстві з громадською організацією «Асоціація експертів із запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству» (GBV Асоціація експертів) у межах проєкту «Міста, вільні від домашнього насильства» за підтримки уряду Канади (Embassy of Canada to Ukraine) та Великої Британії (British Embassy Kyiv).

Координатор акцій у Вінниці – Вінницький міський центр соціальних служб.



Переглядів: 494
Поширень: 0

Останні новини