Найкращий матч в європейському футболі цього сезону

Челсі та Ман Сіті влаштували шалену перестрілку у найкращому матчі сезону

За матеріалами -  АПЛ, XSPORT

В неділю, 12 листопада, відбувся головний матч туру в АПЛ. В цьому двобої зійшлися одні з найбільш титулованих команд чемпіонату Англії – Чеслі та Манчестер Сіті. Поєдинок повністю виправдав свою зіркову вивіску навіть пори те, що Челсі у цьому сезоні перебуває далеко від статусу топ клубу. А найцікавішим є той факт, що найкращими в атаці у «синіх» стали Стерлінг і Палмер, яких в Манчестері списали й не повірили. Але все по черзі!

Рахунок було відкрито з досить спірного пенальті. Куди ж ми без скандальних судівських рішень у важливих матчах цього сезону АПЛ? Кукурелья дійсно трохи притримав Голанда, але за такі єдиноборства, тим паче в англійському чемпіонаті, рідко призначають пенальті. До того ж в обох футболістів не було шансів дістатися до м'яча, адже Тьяго Сілва був на ньому перший. Однак головному арбітру цього контакту вистачило, щоб побачити фол, який би тягнув на пенальті. З 11 метрів Голанд пробив точно, оформивши свій 12-й м'яч у 12-му турі АПЛ. До речі, цей гол став першим голом норвежця у ворота Челсі (тепер в Англії він не забивав лише Ліверпулю і Брентфорду).

У цей момент могло здатися, що з матчем усе зрозуміло - фаворит та чинний володар усіх можливих трофеїв легко доведе справу до логічного кінця. Але всього лише через 12 хвилин господарі перевернули гру і навіть повели у рахунку «2:1». Спочатку Тьяго Сілва на досвіді виграв боротьбу після кутового й точно пробив у дальній. А потім Гвардіол незграбно заплутався в ногах, що дозволило Рісу Джеймсу віддати гольову передачу на Стерлінга.

Погодьтеся, Сіті дуже рідко поступається комусь у рахунку. Ось і сьогодні це явище можна було спостерігати не так вже й довго. Вже наприкінці першого тайму Аканджі зрівняв рахунок після навісу Бернарду Сілви. Ну а відразу після перерви Голанд забив свій 17-й м'яч у цьому сезоні (в усіх турнірах). Не матч, а справжні американські гірки! І це ще був далеко не кінець!

Вже досить скоро Челсі знову зрівняв рахунок, не відпустивши «містян» далеко уперед. Причому зробив це Ніколас Джексон, який у цьому сезоні чергує забиті м’ячі із втраченими стовідсотковими моментами. Проте факт лишається фактом: Джексон сьогодні найкращий бомбардир команди. І в цьому матчі він довів, що не дарма має цей титул. 

За рахунку «3:3» найкращий момент залишився за Челсі. «Сині» хоч і сіли в глибоку оборону, але про контратаки старалися не забувати. Гюсто, який вийшов на заміну, отримав м'яч на шикарній ударній позиції, але захисник пробив вище воріт, змарнувавши серйозну нагоду вийти вперед для своєї команди.

Сіті таке марнотратство моментів не пробачив і все-таки забив свій четвертий м'яч. Хоча і не без везіння. Після удару Родрі голкіпер Челсі наче і контролював ситуацію, але рикошет від ноги Тьяго Сілви позбавив Санчеса будь-яких шансів дотягтися до м’яча. 

Здавалося, що цей гол уже точно буде переможним, але такий божевільний матч, по логіці жанру, мав закінчитися на останній доданій хвилині! Вже у компенсований час Броя, який вийшов на заміну в кінцівці, заробив пенальті, який символічно реалізував Палмер на 90+5 хвилині.

Навряд чи Гвардіола залишився задоволений цим результатом (особливо чотирма пропущеними м’ячами), але все ж таки нічия дозволила Сіті вийти на чисту першу сходинку в таблиці АПЛ. Тільки ось відрив від Ліверпуля та Арсеналу - лише одне очко. А в наступному турі «містяни» зустрічатиметься саме з командою Юргена Клоппа.


Теги: Спорт

Переглядів: 355
Поширень: 0

Останні новини