Як захиститися, якщо вам надають пропозицію роботи, де вам потрібно інвестувати власні кошти: поради від поліції

Національна поліція України все частіше звертає увагу на збільшення кількості інтернет шахрайства. 

"«Вас цікавить робота на неповну зайнятість?» – такі повідомлення все частіше розсилають у WhatsApp та Telegram. Це шахраї", - йдеться в повідомленні.

Проте важливо зауважити, що деякі з таких повідомлень можуть бути пов'язані з шахраями.

Механізм дії шахраїв наступний:

Зловмисники надсилають повідомлення, пропонуючи можливість заробітку на простих завданнях, таких як ставлення лайків до товарів чи відео. Спочатку вони виплачують невеликі суми, щоб виглядати більш вірогідними. Згодом вони запрошують до робочих груп, де вони видають завдання з викупу товарів або бронювання готелів. Після оплати бронювання або товару шахраї зникають, залишаючи жертв із втратами. Повідомлення про можливості заробітку часто містять помилки та вказують на використання перекладачів Google. У "робочих групах" немає можливості спілкування з реальними людьми.

Щоб захистити себе:

Не вірте обіцянкам величезних прибутків. Перевіряйте "роботодавців" через пошук в Інтернеті. Не перераховуйте гроші на невідомі рахунки.  Звертайтеся до поліції.

Наприклад, лише за минулі вихідні через цю шахрайську схему мешканці Тернопільської області втратили 700 тис. грн, а жителі Волинської області - 500 тис. грн.



Переглядів: 501
Поширень: 0

Останні новини