У Хмельницькому поліцейські їздитимуть на виклики із м'якими ведмедиками: з якою метою

Суспільне пише, що психологи "Кімнати терапії іграшкою" передали хмельницьким поліцейським ведмедиків. Іграшки адресовані дітям, які страждають або є свідками насильства в сім’ї. Акція організована благодійним фондом "Рокада". Хмельницький став першим в Україні містом, де поліціянти їздитимуть на виклик з ведмедиками-помічниками.

Психологиня Антоніна Козак розповідає: перше, що побачить дитина при появі поліції у себе вдома — це іграшка.

М'які ведмедики на капоті поліцейської автівки, листопад 2023. Фото: Суспільне Хмельницький

"Поліцейські зможуть дати дитині ведмедика, який трохи забере її тривожності, заспокоїть її стан. На кожній іграшці буде емблема, яка говоритиме дитині: "Я можу розділити з тобою цей біль. Я можу тобі допомогти. Я можу стати твоїм помічником". Навіть є такий значок, де написано: "Ми можемо плакати разом". Дитина зможе передати свій біль іграшці", — розповідає психологиня.

Поліцейські показують ведмедиків, з якими будуть виїжджати на виклики щодо домашнього насилля, листопад 2023. Фото: Суспільне Хмельницький

Інспекторка сектору протидії домашньому насильству Хмельницького районного управління поліції в Хмельницькій області, старша лейтенантка поліції Аделіна Кирилюк говорить, іграшка — це ще один інструмент, який правоохоронці отримали для подальшої роботи з травмованими дітьми.

"Кожного дня ми маємо по декілька викликів у родини, де є малолітні діти. Майже кожен другий виклик ми можемо використовувати дану методику і запропонувати дітям щось приємне, щоб вони бачили не тільки насилля, щоб могли з кимось поділитися і мати свого друга", — розповідає Аделіна.

Ведмедики, які поліцейським передали психологи "Кімнати терапії іграшкою", листопад 2023. Фото: Суспільне Хмельницький

За словами Олександра Сівка, начальника сектору протидії домашньому насильству Хмельницького районного управління поліції в Хмельницькій області, раніше поліціянти під час викликів або превентивної роботи не привозили з собою м’яких іграшок, хіба що смаколики.

"Це нове таке починання на сьогодні. Для дитини, яка отримала психологічну травму, м’який ведмедик матиме заспокійливий ефект, ефект релаксації, засіб відсторонитися, відволіктися від тих проблем, які є в сім’ї", — каже Олександр Сівко.

На ведмедиків поліцейські чіпляють значки із написами, які розділяють біль дитини, листопад 2023. Фото: Суспільне Хмельницький

Антоніна Козак говорить, ведмедиків для хмельницьких правоохоронців надала психологиня та засновниця волонтерського проєкту "Кімната терапії іграшкою" Вікторія Назаревич. Акція започаткована на підтримку міжнародного проєкту "16 днів проти насильства".



Переглядів: 521
Поширень: 0

Останні новини