На Вінничині існує можливість отримати фінансову допомогу на оренду житла: хто може отримати та що для цього потрібно

У місті Вінниця та області внутрішньо переміщені особи можуть скористатися фінансовою підтримкою на оренду житла від чеської гуманітарної організації "Людина в біді". Ця допомога надається за кошти Гуманітарного фонду для України в рамках проєкту "Надання невідкладної допомоги для підготовки до зими постраждалим від конфлікту громадам". Важливо відзначити, що реєстрація не є гарантією отримання допомоги, і сума фінансової підтримки буде встановлюватися індивідуально, - повідомляє міська рада.

Фінансова допомога, яку можуть отримати внутрішньо переміщені особи в Вінниці та області, охоплює витрати на оренду та комунальні платежі, і складає до 12 000 гривень щомісяця протягом шести місяців. Крім того, для домогосподарств ВПО, які планують здійснити переїзд в нове житло, передбачена додаткова виплата у розмірі 5000 гривень. Ця сума може бути використана на різні витрати, пов'язані з переїздом, такі як пошук нового житла, оплата агентських послуг та інші пов'язані витрати.

Хто може розраховувати на допомогу

Цей проєкт спрямований лише на домогосподарства, що складаються не менше ніж з трьох осіб і є внутрішньо переміщеними з територій України, постраждалих внаслідок воєнних або бойових дій. Він має на меті надати можливість переїхати до безпечніших районів Вінницької, Гайсинської, Тульчинської, Хмільницької, Ямпільської, Іллінецької, Ладижинської, Немирівської територіальних громад Вінницької області.

Якщо домогосподарства належать до наступних категорій:

Домогосподарства ВПО, які проживали на території громад, розташованих в районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації. Домогосподарства ВПО, які знаходяться під загрозою виселення з місця тимчасового проживання, де наразі проживають. Домогосподарства ВПО, яким загрожує виселення з їхнього поточного житла. Домогосподарства ВПО, які проживають в незадовільних умовах (таких як, площа проживання на одного члена родини – менша ніж 7,5 м., відсутні водопостачання, санітарні умови, джерело опалення та інше).

При виборі одержувачів допомоги пріоритет надаватиметься (але не обмежуватиметься) домогосподарствам, які мають у складі:

троє та більше дітей, віком до 18 років; з одним опікуном або одним з батьків. вагітних/жінок які годують; домогосподарства, які приймають задокументованих дітей без супроводу дорослих; маломобільних осіб, людей з хронічними захворюваннями та групою інвалідності; домогосподарства ВПО, у яких внаслідок воєнних (бойових) дій після 24.02.2022 частково або повністю постраждало власне житло.

Як зареєструватися?

Для участі в проєкті необхідно заповнити заявку та надіслати її організації.

Заповнити можна за посиланням https://ee-eu.kobotoolbox.org/x/RRzGo5n2.

Правила отримання допомоги за посиланням https://bit.ly/49I337U.

Або заповніть паперову форму анкети (анкету можна отримати в центрі тимчасового проживання там, де ви мешкаєте) до 10.12.2023 року (включно). Потім очікуйте відповідь від організації через 30 днів після закінчення терміну реєстрації на ваш контактний номер телефону.

Представники гуманітарної організації наголошують на тому, що навіть при наявності реєстрації не можна гарантувати отримання грошової допомоги, оскільки розмір цієї допомоги буде встановлюватися для кожного випадку індивідуально.

Домогосподарства, які вже отримували або отримують фінансову допомогу на оренду житла від чеської гуманітарної організації "Людина в біді", інших недержавних гуманітарних організацій, благодійних установ або міжнародних агенцій розвитку після 24 лютого 2022 року, можуть брати участь у цьому проєкті. Проте, важливо відзначити, що вони не матимуть пріоритету під час відбору в рамках процесу надання допомоги.

Залишити відгук про процес реєстрації, якість виконання проєкту та поставити інші питання можна звернувшись на безкоштовну гарячу лінію- 0 800 210 174 (пон.-четв. З 9.00 до 17.00, п’ятн. до 16-00), Viber, Telegram, WhatsApp : 099 767 37 06 aбо надіслати лист на електронну адресу: hotline.ukr@peopleinneed.net.



Переглядів: 564
Поширень: 0

Останні новини