"Тепла акція" від вінницьких школярів: місцеві освітяни об'єднались заради допомоги військовим

Нещодавно в місцевих школах Вінниці розпочалася ініціатива "Тепла акція", яку ініціювали члени Дитячої дорадчої ради, а підтримали Президенти учнівського самоврядування та Громадське представництво дитячих омбудсменів міської територіальної громади, - повідомляє міська рада.

Мета цієї акції - закупівля хімічних грілок для рук, ніг, тіла, а також шкарпеток, рукавиць, термобілизни та павербанків для воїнів ЗСУ. Кошти на це збираються за рахунок продажу вторинної сировини. Протягом періоду з 15 по 30 листопада учні та педагогічні колективи шкіл міста активно займаються збором макулатури,  пластикових пляшок, пластикових кришок від пляшок для різного виду харчових продуктів.

Учень п'ятого класу, Богдан, висловлює переконання, що збір вторинної сировини не лише допомагає воїнам, але й сприяє збереженню навколишнього середовища шляхом уникнення накопичення пластику.

«Забруднення довкілля пластиком має негативний вплив на природні умови і розкладається від 80 до 600 років. Тому ми одночасно допомагаємо військовим та захищаємо нашу планету», – пояснив ліцеїст.

Святослав Гуцол, президент учнівського самоврядування ліцею №1, розповів, що разом з президентами та членами Дитячої дорадчої ради вони ініціювали "Теплу акцію". Згідно з його словами, ця ініціатива передбачає збір переробної продукції в межах вінницьких шкіл.

«Коли збір сировини завершимо, маємо на меті отримати кошти за зібрану макулатуру, аби закупити для Збройних Сил і обігрівачі, павербанки, і теплий одяг. Плануємо назбирати всього якомога більше, аби в результаті до Дня Збройних сил України передати на фронт все те, що допоможе військовим зігрітися, адже вже почалися заморозки», – каже хлопець.

Учасники усіх вінницьких шкіл виявили відповідальність під час участі в акції, розуміючи, що завдяки українським воїнам вони можуть перебувати в теплих будинках та ходити до школи. 

Кожна школа виділила простір для збору сировини, а деякі освітяни вирішили поєднати корисне з приємним, відмовившись від російськомовної літератури та передавши її на переробку.

П'ятикласниця Анастасія також поділилася своїми враженнями від участі в акції.

«Протягом двох тижнів ми приносимо до школи макулатуру, кришечки та бляшанки. Я без роздумів взяла участь у цій акції, оскільки мій батько служить в ЗСУ, і я дуже хочу йому допомогти та пришвидшити українську Перемогу»,– каже дівчинка.



Переглядів: 440
Поширень: 0

Останні новини