“Це важливо – зупинитися. Навіть якщо сильно поспішаєш": хвилина життя заради пам'яті та поваги до тих, чиї життя забрала війна

Щоранку о 9 годині в усіх містах України відбувається загальнонаціональна хвилина мовчання. Це спеціальний час, коли всі припиняють свою звичайну діяльність, щоб вшанувати пам'ять тих, чиї життя забрала війна, спричинена росією, - повідомляє міська рада.

У Вінниці о 9 годині ранку зупиняються не лише пішоходи, а й транспорт на дорогах міста - як громадський, так і приватний. Автомобілісти виходять на вулицю, підіймаються і пасажири у трамваях,. Таким чином кожен може вшанувати пам'ять загиблих від війни, серед яких можуть бути їхні знайомі, колеги, друзі та рідні.

Євген, водій з Вінниці, розповідає, що він помітив, як все більше людей зупиняються, щоб висловити повагу та вшанування тим, хто втратив життя від війни - чи то бійці, чи цивільні.

“Це важливо – зупинитися. Навіть якщо сильно поспішаєш. Я завжди зупиняюся, дотримуючись правил дорожнього руху і бачу, що дуже багато свідомих водіїв це роблять теж. Якось поруч зупинилися трамваї і під час хвилини мовчання всі пасажири стояли на ногах, поки бив метроном, – розповідає Євген. – Ми повинні пам’ятати тих, хто віддав життя за свою країну, за цінності свободи, демократії та людської гідності”.


Теги: війна

Переглядів: 581
Поширень: 0

Останні новини