На польсько-українському кордоні помер український водій: деталі

У ніч на четвер, 23 листопада, в Польщі на стоянці біля пункту пропуску "Корчова – Краківець" загинув ще один український водій. Це вже другий трагічний випадок на польсько-українському кордоні під час блокади руху польськими перевізниками, - повідомляє редакція zaxid.net.

«Сьогодні вранці отримали інформацію, що сьогодні вночі помер водій у Корчові на стоянці. Це, на жаль, вже другий летальний випадок з початку блокади. Я розумію, що скоріше за все причини там фізіологія, але так чи інакше, стрес, який вони отримують через цей страйк, через те, що вимушені жити в кабінах і незрозуміло коли вони зможуть попасти в Україну, додає негативу і спричинює певні ситуації. Там уже будуть розбиратися медики і правоохоронні органи, але факт є», – розповів віце-президент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін.

За висловами Баліна, водій, який помер, керував автомобілем на харківських номерах. Він також наголосив, що йому відоме ім'я водія, але він його не назвав.

Раніше, 11 листопада, перед пунктом пропуску "Дорогуськ – Ягодин" помер український водій, який очікував на перетин кордону.

З 6 листопада 2023 року тривають протести. Польські перевізники заблокували рух вантажівок на пунктах пропуску «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин». Вони вимагають заборонити реєстрацію транспортних компаній з іноземним капіталом в Польщі, відновити видачу дозволів на в'їзд до Євросоюзу для українських перевізників та покращити обслуговування на кордоні.

У зв'язку з блокуванням утворилися довгі черги з сотень вантажівок. Пізніше стало відомо, що страйкарі отримали дозвіл на протести до лютого 2024 року.

Відповідь українських перевізників на дії поляків - попереджувальна акція біля Краківця, яка не блокує проїзд транспорту через кордон. Мета акції - переконати польських перевізників, що блокування кордону шкодить не лише Україні, але і Польщі.

Наразі Україна та Польща готують судові позови стосовно страйкарів щодо відшкодування завданих збитків від блокування кордону. 22 листопада Україна на рівні Верховної Ради звернулася до Польщі з проханням розблокувати кордон для подальшої економічної та дипломатичної співпраці.



Переглядів: 551
Поширень: 0

Останні новини