Російський політик вдочерив викрадену українську дитину під час окупації Херсонщини

У Росії лідер однієї політичної партії таємно прийняв на виховання викрадену під час окупації Херсонщини 10-місячну дівчинку. Щоб уникнути виявлення, він змінив їй ім'я та громадянство, як пишуть офіційні джерела.

Це виявило розслідування російського опозиційного видання "Важные истории", яке посилається на відповідні документи. Об'єктом цього дії став глава партії "Справедливая Россия – За правду", 70-річний Сергій Миронов. Разом із своєю дружиною, вони викрали 10-місячну Маргариту Прокопенко з України, яка перебувала у дитячому будинку у Херсоні під час російської окупації.

Журнал відстежив всю історію викраденої дитини. Усередині цього процесу дружина Миронова та її заступниця в держдумі РФ Яна Лантратова відвідали Херсон, витягли дітей з лікування і перевезли їх до Москви, приписавши це медичній необхідності.

У грудні 2022 року Миронов і його дружина "усиновили" викрадену дитину, змінивши її особисті дані. Цей випадок, за словами юристів, може бути кваліфікований як воєнний злочин і геноцид з точки зору міжнародного права.

Важливо відзначити, що біологічна мати дитини втратила батьківські права, і батько помер. Проте у самої Маргарити є родичі. Попередньо було повідомлено, що Росія створила 43 "табори перевиховання" для незаконно вивезених українських дітей, на які потрапило щонайменше 11 тисяч неповнолітніх громадян України.


Теги: Події

Переглядів: 400
Поширень: 0

Останні новини