Пенсійне підвищення з 1 січня: кому призначено додаткові 2600 гривень

Згідно з прийнятим Держбюджетом на 2024 рік, передбачається, що до кінця 2023 року середня пенсія в Україні досягне рівня 5496 гривень.

Згідно з новим бюджетом, буде внесено зміни до розміру прожиткового мінімуму (зросте від 2093 до 2361 гривень) та розмірів пенсій.

Так, з 1 січня українці, чиї пенсії нижчі за 10 прожиткових мінімумів, отримають додаткові 2,6 тисячі гривень до пенсійних виплат.

Загалом, відповідно до обіцянок прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, планується підняття розміру пенсій до рівня 6 тисяч гривень. За прогнозами Міністерства соціальної політики, це стосуватиметься тих українців, які вийшли на пенсію не раніше трьох років тому.

Для зроблення пенсійної системи більш справедливою, також буде підвищено мінімальні пенсії, а водночас передбачено зменшення пенсій для колишніх чиновників, які наразі отримують великі суми.

Додатково, відповідно до затвердженого Держбюджету на 2024 рік, розмір багатьох соціальних виплат для українців, включаючи державну соціальну допомогу для дітей, також зросте.


Теги: економіка

Переглядів: 400
Поширень: 0

Останні новини