На Вінниччині водій напідпитку намагався «відкупитись» від поліцейських: подробиці

Вчора, 23 листопада, у Гайсинському районі 29-річний нетверезий водій автомобіля ВАЗ намагався «домовитися» з правоохоронцями про не притягнення його до адміністративної відповідальності. Слідчі розпочали досудове розслідування.

Близько 1 години ночі під час несення служби у селі Джулинка працівники сектору реагування патрульної поліції відділу поліції № 1 Гайсинського райуправління поліції зупинили 29-річного місцевого жителя, який керував автомобілем ВАЗ-2106 під час комендантської години. У ході спілкування з водієм правоохоронці виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Результат освідування чоловіка показав наявність в його організмі 1,7 проміле алкоголю.

Під час складання адмінматеріалів правопорушник намагався «домовитись» з поліцейськими та почав пропонувати їм 8 000 тисяч гривень аби уникнути адміністративної відповідальності. Правоохоронці неодноразово попереджували його про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, але чоловік продовжував наполягати.

На місце події інспектори викликали слідчо-оперативну групу яка задокументувала пропозицію хабаря.

Слідчим відділом поліції за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає покарання - до 4 років позбавлення волі.

Також, відносно водія правоохоронці склали протоколи за вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.



Переглядів: 509
Поширень: 0

Останні новини