Допомагав готувати ракетні атаки на місто: вінничанина визнали винним у держзраді

Вінничанина засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна через державну зраду. Він допомагав російській спецслужбі у підготовці ракетних атак на Вінницю.

Як повідомили у Вінницькій обласній прокуратурі, свою вину 30-річний чоловік не визнав.

Він збирав і передавав росіянам інформацію про об’єкти військової й цивільної інфраструктури в обласному центрі, їхнє адресне розташування, режим роботи та охорони.

Зокрема встановлено, що у травні – червні 2023 року вінничанин спостерігав за територією одного з підприємств оборонного комплексу, вивчав місця розташування контрольно-пропускних пунктів, фіксував факти в’їзду і виїзду військової техніки.

За допомогою спеціального програмного забезпечення він сканував мережі Wi-Fi та вежі мобільного зв’язку поблизу стратегічних військових об’єктів у м. Вінниці. Здобуті дані з фотодоказами та електронними картами надсилав куратору, який підтверджував їх отримання і використання у проведенні підривної діяльності проти України.

Чоловіка було затримано під час його чергового спостереження за оборонним підприємством та вилучено речові докази вчинення злочину. На час слідства він перебував під вартою.



Переглядів: 600
Поширень: 0

Останні новини