Намагалися незаконно перетнути кордон, використовуючи пароль «Картопля»: прикордонники затримали порушників

Контрольне слово "Картопля" було використане правопорушниками під час їхньої поїздки автомобілем до кордону із Словаччиною. Інструкції для чоловіків надходили по телефону з різних номерів, дотримуючись високого рівня конспірації. Навіть за таких умов прикордонникам вдалося завадити незаконним планам переправників, - повідомляє Державна прикордонна служба України.

Співробітники оперативно-розшукового підрозділу Чопського прикордонного загону зупинили провідника та п'ятьох громадян України, які направлялися до Словаччини. Затримання відбулося на відстані двохсот метрів від державного кордону. За інформацією, отриманою в ході операції, прикордонники затримали чотирьох львів'ян та одного хмельничанина, які рухалися на Закарпаття різними маршрутами для здійснення незаконної подорожі. Місцевий мешканець мав перевезти їх через кордон за суму від 5 000 до 8 000 доларів США. Інформація про переправників стала відомою через соцмережі.

Затриманих доставили до прикордонного підрозділу для вивчення всіх обставин правопорушення та складання адміністративно-процесуальних документів. Їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону України.

Дії провідника розглядаються за ознаками кримінального правопорушення, за яке передбачена відповідальність згідно зі статтею 332 Кримінального кодексу України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України".



Переглядів: 504
Поширень: 0

Останні новини