«Любов не вбиває!": у Вінниці провели акцію проти домашнього насильства

У суботу, 25 листопада, на Європейській площі у м. Вінниці відбулася інформаційно-просвітницька акція "Любов не вбиває. Не мовчи, зупини домашнє насильство!". Інсталяція з семи пар взуття, встановленого на площі, символізувала кількість загиблих від домашнього насильства, серед яких чотири жінки та троє чоловіків

 Акція спрямована на привернення уваги до запобігання та протидії домашньому насильству та закликає людей не замовчувати таку проблему, яка має жахливі наслідки. Рідні люди мають підтримувати та оберігати, а не вчиняти насилля. Це підкреслює назва акції.

Організували захід поліцейські Управління  превентивної діяльності та сектору протидії домашньому насильству Вінницького райуправління.

Протягом 2023 року семеро людей були вбиті або загинули пізніше від травм, отриманих під час домашнього насильства.

- На жаль, не всі постраждалі звертаються по допомогу до відповідних служб тому, що не готові або бояться розповідати про це, - зазначив заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області Іван Заяц. – Якщо ви або ваші рідні чи знайомі постраждали від домашнього насильства, то потрібно діяти. Повідомте про це до поліції. Іноді ваша допомога, не обов'язково фізична, може врятувати чиєсь життя.

Захід проходить в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Поліцейські роздавали перехожим тематичні листівки з інформацією та контактними телефонами організацій, які надають допомогу постраждалим від домашнього насильства.



Переглядів: 496
Поширень: 0

Останні новини