День молодіжного самоврядування у Вінниці: школярі на управительських посадах

Сьогодні, 29 листопада, у Вінниці відзначали День молодіжного місцевого самоврядування. Міський голова, його заступники та керівники департаментів міської ради працювали разом із вибраними представниками активної учнівської молоді. Цього року 56 школярів мали можливість ознайомитись з управлінням містом у різних сферах, долучившись до робочого дня зсередини. Разом із міським головою Сергієм Моргуновим "працював" голова громадського об’єднання старшокласників.

У 2019 році у Вінницькій міській раді вперше долучились до Дня молодіжного місцевого самоврядування. Ці заходи є частиною глобальної ініціативи ЮНІСЕФ, відомої як "Дитяча сесія", і проводяться в різних містах світу. Вони створюють можливість нагадати про права дітей та залучити їх до активної участі в прийнятті важливих рішень у громаді. Робочий день для школярів розпочався зі знайомства з міським головою Сергієм Моргуновим, заступниками, секретарем міської ради та керівниками структурних підрозділів.

«Це вже вп’яте ми знайомимо активних школярів із роботою такого складного механізму як місцеве самоврядування. Розповідаємо про усі процеси життєдіяльності міста, починаючи від турботи про людей та дітей, закінчуючи питаннями забезпечення роботи громадського транспорту та подачею тепла, світла і води. Цьогоріч наголос зробили на особливостях роботи в умовах війни. Коли місцева влада займається не лише забезпеченням роботи критичної інфраструктури, а й підтримкою наших військових, посиленням захисту громади та стабільністю економіки. Своєю чергою для мене таке спілкування – можливість почути дітей та дізнатись про їхні потреби. Радий, що сьогоднішні школярі активні та ініціативні. Не лише навчаються, а й роблять все можливе для наближення нашої Перемоги», – каже Сергій Моргунов.

Початок зустрічі включав в себе вступне слово міського голови, під час якого він представив школярам секретаря міської ради, своїх заступників та розповів про структуру міської ради. Окрім того, разом із міським головою, робочий день провів голова громадського об’єднання старшокласників "Лідер", член Дитячої дорадчої ради Вінницької Міської Територіальної Громади Максим Ярмолинський. Хлопець навчається в 11-му класі Вінницького технічного ліцею.

«Для нас сьогодні велика честь стати "дублерами" працівників ВМР, аби розуміти, як міська рада працює зсередини, та які виклики постають перед працівниками. Ми спробуємо долучитись та допомогти вам у цьому», – каже Максим Ярмолинський.

Після успішного знайомства шкільні лідери продуктивно співпрацювали зі своїми наставниками і відчули себе керівниками різних структурних підрозділів. Керівники в свою чергу вислухали пропозиції та ідеї дітей, які будуть корисні при розробці майбутніх програм та прийнятті рішень. Особливою подією була екскурсія у Ситуаційний центр та у відділ оперативного реагування "Цілодобова варта". Завершивши робочий день, учні зібралися в залі засідань, де обговорили свої враження.

Максим Ярмолинський відзначив, що бути міським головою цікаво, але водночас викликає неабиякі труднощі.

«Сьогодні я спробував взяти на себе роль керівника міста і одразу відчув неабияку складність, адже потрібно знати і керувати величезним механізмом, який навіть у воєнний час працює для того, аби Вінниця залишилась комфортним містом для своїх мешканців і гостей», – зауважив Максим.

Каріна Осадченко, учениця 11-го класу ліцею №23, також поділилась враженнями після «робочого дня» у департаменті освіти: «Я вже не вперше у міськраді проводжу день самоврядування, але кожного разу цікаво по-своєму. Власне, я дуже щаслива, що потрапила саме до людей, які займаються освітнім напрямком. Завдяки їм я побачила всі особливості роботи шкіл та садочків», – каже школярка.



Переглядів: 788
Поширень: 0

Останні новини