Яку музику українці слухали найчастіше в 2023 році: рейтинги від Spotify та Apple Music

Музичні стримінгові сервіси Spotify та Apple Music опублікували підсумки року з найпопулярнішими виконавцями, піснями та альбомами. Окремі плейлисти з найбільш прослуховуваними треками створили для кожної країни.

Так, Spotify випустив добірку з 50-ти найпопулярніших треків українських виконавців у 2023 році, а Apple Music оприлюднив топ-100 пісень за кількістю прослуховувань в Україні.

Що слухали українці в 2023-му: рейтинг Apple Music

У 2023 році серед сотні найпопулярніших треків в Україні більше половини складає музика українських артистів, водночас до рейтингу ввійшли декілька пісень російських виконавців.

У першій десятці за кількістю прослуховувань – вісім треків українських виконавців Shumei, Yaktak, Dorofeeva, Parfeniuk, SadSvit, Wellboy та Skoffka. З іноземних артистів до топ-10 в Україні ввійшли треки Miley Cyrus та Sam Smith.

У сотні найпопулярніших близько десятка російських пісень, зокрема це треки Кравц, Instasamka, Macan і Скриптонит.

Топ-10 популярних треків в Україні на Apple Music

Miley Cyrus – Flowers

Shumei, Злата Огнєвич – «Буревіями»

Yaktak – «Погляд»

Dorofeeva – «Щоб не було»

Parfeniuk – «Провела екскурсію»

SadSvit, «Структура щастя» – «Силуети»

Wellboy – «Додому»

Sam Smith, Kim Petras – Unholly

Skoffka – «Чути гімн»

Parfeniuk – «Відриваючись»

Повний рейтинг можна знайти за цим посиланням.

Найпопулярніші треки на Spotify

Згідно з глобальними підсумками Spotify, найпопулярнішою співачкою в світі стала Тейлор Свіфт, яка за рік отримала понад 26,1 мільярди прослуховувань. Друге місце посів пуерториканський виконавець Bad Bunny. Замикають першу п'ятірку The Weeknd, Drake і мексиканський співак Peso Pluma.

Найпопулярнішою піснею року став трек Flowers Майлі Сайрус, яка має рекордні 1,6 мільярда прослуховувань у світі. На другому і третьому місцях “Kill Bill” SZA та “As It Was” Гаррі Стайлза, кліп для якого зняла українська режисерка Таню Муіньо.

Spotify також порилюднив плейлист із 50-ти найбільш популярних українських треків.

Топ-10 українських пісень на Spotify

    SadSvit, «Структура щастя» – «Силуети» YakTak – «Погляд» Wellboy – «Додому» Skoffka – «Чути гімн» Dorofeeva – «Щоб не було» YakTak, Kola – «Порічка»  SadSvit – «Касета» Parfeniuk – «Відриваючись» VovaZiLvova, Morphom – «Шукав тебе. Знайшов тебе» Kola – «Біля серця»

Повний рейтинг можна знайти за цим посиланням


Теги: Україна

Переглядів: 613
Поширень: 0

Останні новини