Новостворений театр «ХуліGUN» пропонує вінничанам веселу інтерактивну комедію

У Вінницькому театрі Садовського презентація нового театру режисера Тараса Мазура. У залі поки лише театральна тусовка і це генеральний прогон. Режисер виходить на малу сцену і розповідає: «Сподіваюсь ви отримаєте заряд енергії від нашої рок-н-рольної вистави. А взагалі, анонсуємо, що наше «хуліганство» може набути й інших форм: на сьогодні це театр, і хто знає що буде далі. Ми збираємось долучати до себе різних творчих людей, художників, поетів, музикантів, і тоді ми можемо вже набути інших форм і значень. Та вже зараз окрім перегляду вистави ми можемо надавати інші послуги: от у нас тут є розетка, якщо треба комусь зарядити телефон, то звертайтесь», – витягує з-за лаштунків кабель і сміється. 

«Виставу знімати на телефони також можна», – продовжує Тарас Мазур – «Я ще щось хотів сказати, але забув…» Дзвенить телефон: «Чекайте, секунду, це кохана телефонує, ми маємо одружитись і тепер вона постійно контролює мене». Він ходить по сцені і розмовляє по телефону нікого не помічаючи. «А от що! Вона мені саме нагадала, зараз вона усім вам скаже сама…» Він вмикає голосний зв'язок і звідти лунає: «Прохання, переведіть свої телефони у режим вібррро!» Так розпочинається вистава «Птаха Невдаха» нового театру Тараса Мазура, що називається «ХуліGUN».

«Хуліган – це порушник певних норм і правил, але якщо це стосується мистецтва, то така назва дає нам змогу виходити за певні межі, норми і рамки у творчості. У виставі ми поєднуємо різні типи театру, це трохи скетчів, анекдотів, жартів, трохи інтерактиву. Спроба робити максимально різний театр у межах однієї вистави», – розповідає режисер.

«Над виставою ми працювали близько двох місяців. Один актор вінницький, другий – з Київського обласного театру. Третя роль – це дівчина, але це сюрприз вистави, цю роль може грати бажаюча з залу, або ж одна з актрис, яка сидітиме серед публіки», – інтригує Тарас.

«Про що вистава? Про удачу і невдачу. Часто так в житті і буває: як щастить, то у всьому, а як не щастить, то вже не щастить. Це спроба чистого рок-н-ролу, позитиву і задоволення. А ще це відродження вистави, яку я вже ставив років 7-8 тому, на першому моєму професійному місці роботи у Київському обласному театрі у Білій Церкві», – пояснює свою задумку режисер. 

Сама вистава нагадує Comedy Club чи шоу «Файна Юкрайна». Грають двоє – хлопці Антон і Іларіон. Вони зустрічаються на дорозі, десь на Західній Україні: «Уявіть, ніч, шлях, смерека…» Впродовж вистави актори постійно заграють з публікою, запитують чи є щось випити, танцюють. Музичне оформлення вистави - пісні легендарного гурту "Брати Гадюкіни". В середині вистави шукають жінку на роль дружини одного з них. Саме тут для дівчат є шанс вийти на сцену та спробувати себе в ролі актриси.

«ХуліGUN» – це поки неформальне об’єднання, клуб творчих людей. На сьогоднішній день їх вже близько десятка у колективі і вони працюють над ще двома постановками. Всі актори – друзі Тараса Мазура з Білої Церкви, Києва і Чернівців, люди, з якими він раніше працював. «ХуліGUN» поки орендує малу сцену театру Садовського. Тут заплановано зіграти три рази «Птаху Невдаху», це буде 13, 18 і 22 грудня. «А далі багато буде залежати від того, як ці прем’єри сприймуть», – говорить режисер.


Теги: вистави

Переглядів: 4602
Поширень: 0

Останні новини