У Мінреінтеграції закликали не передавати дані полонених і зниклих безвісти неперевіреним особам

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України закликали не передавати персональні дані полонених і зниклих безвісти неперевіреним особам.

"Кількість телеграм-каналів і сторінок соцмереж, на яких обіцяють знайти військовослужбовців, що потрапили в полон або зникли безвісти, зростає. Для цього у рідних та близьких просять надати персональні дані й іншу інформацію. Надаючи неперевіреним особам такі дані, ви можете погіршити становище вашої близької людини", — йдеться у повідомленні відомства.

Зазначається, що незнайомцям не можна передавати зокрема таку інформацію:

Номер телефону, інші контакти. Адресу проживання. Профіль соціальної мережі. Дані військовослужбовця (ПІБ, номер бригади, військову спеціальність, адресу проживання тощо). Місце розташування підрозділу. Фотографії, зокрема фото із побратимами.

"Пошуками вашої близької людини займаються тільки фахівці уповноважених державою органів безкоштовно", — наголосили у Мінреінтеграції.

Родичі військовополонених або зниклих безвісти можуть напряму звернутися за номером гарячої лінії Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин: 0 800 103 333.



Переглядів: 423
Поширень: 0

Останні новини