В Україні може похолодати до -15 градусів

Суспільне повідомляє, що у перші дні грудня в Україні очікуються опади, а з 4 грудня температура почне знижуватися у більшості регіонів, місцями можливо 10-15 градусів морозу.

Про це в етері телемарафону сказала синоптик українського Гідрометцентру Наталія Птуха.

"Найближчим часом погода вже буде набувати повноцінно зимового характеру, але не в усіх областях. Наприклад, для півдня навпаки, перші числа грудня будуть відзначатися підвищенням температури і вже завтра, післязавтра, ну наступні ось три дні подекуди температура може бути навіть +9 — +15°С", — сказала вона.

Через решту території — захід, північ, за словами синоптикині, буде проходити атмосферний фронт і очікуються опади.

"Завтра опади очікуємо у більшості областей, трошки менше на півдні. Ближче до північного кордону може бути сніг, а от скажімо так, по лінії від Львова до Харкова, то це якраз змішана фаза опадів, і південніше це вже все ж таки дощ. І схожа ситуація буде утримуватися ось перші три дні (грудня, — ред.). Трохи менше опадів буде четвертого числа, вони вже відійдуть саме на південний схід, там додасться опадів", — сказала Птуха.

А вже 4-5 грудня, за її словами, температура буде знижуватись у більшості регіонів до мінусових значень, і також зменшиться кількість опадів.

"Починаючи з 5-го числа, 6-го по західних та північних областях можуть бути морози в нічні години, під час прояснень морози вже будуть надходити. Тому що вже відійдуть хмари з нашої території, не буде опадів і в нічні години може бути більше прояснень. Відповідно, з надходженням холодної повітряної маси температура в західних та північних областях подекуди може опускатися до 10, а то і до 15 градусів морозу. Вдень морозець все ж таки більш помірний. А на півдні в денні години близько нуля, а в нічні години невеликі морози", — сказала синоптикиня.

Водночас Птуха зазначила, що сніговий покрив буде тільки у західних і частково північних областях, і трохи на південному сході і, за прогнозами синоптиків, протримається першу декаду грудня.



Переглядів: 388
Поширень: 0

Останні новини