Від сьогодні з вежі Артинова у Вінниці лунатиме нова різдвяна мелодія

Традиційно для першого місяця зими оновлюють мелодії на вежі Артинова у Вінниці.

Починаючи від сьогодні з вежі Артинова на Європейській площі почне лунати новорічна та різдвяна музика. Про це повідомляють на сторінці Музею Вінниці.

Як і в попередні два роки, о 15:00 та о 21:00 з вежі лунатимуть «Добрий вечір тобі, пане господарю» та «Тиха ніч». «Il Silenzio», Гімн України та «Щедрик» залишаться на своїх місцях, тобто їх можна почути о 9:00, 12:00 та 18:00 відповідно.

Новинкою цього року стане композиція «Deck the Halls». Протягом дня її можна буде почути цілих вісім разів: о 10:00, 11:00, 13:00, 14:00, 16:00, 17:00, 19:00 та 20:00.

«Deck the Halls» (укр. «Прикрашаймо наші хати») – це всесвітньовідома різдвяна колядка, яка набула популярності на початку XVIII століття. Оригінальна мелодія значно давніша: вважається, що вона з’явилася у XVI столітті у Вельсі. Тоді цю мелодію виконували разом із вельською зимовою колядкою «Nos Galan» (укр. «Переддень Нового року»). А у 1862 році було опубліковано новий, англомовний текст для цієї мелодії, написаний шотландським музикою Томасом Оліфантом.

З тих пір виникали різні версії цієї композиції, а сама вона набувала все більшої популярності у всьому світі. Зокрема, завдяки голлівудським фільмам. В перекладі українською цю колядку вперше виконали в середині 1990-х років у Київській національній філармонії. А тепер мелодія лунатиме і з вершини головного вінницького часоміра. Це триватиме від сьогодні і до 8 січня (третього дня Водохреща за новим церковним календарем).


Теги: Вінниця

Переглядів: 420
Поширень: 0

Останні новини