Каркасні будинки як екологічний вибір: вплив на навколишнє середовище

Екологічні проблеми реально існують на планеті. Хімічні вироби з небезпечними речовинами є у виробах промислового походження, але не все, що відносять до хімії є отруйним для живих істот і людини.

Серед каркасної архітектури є особливі види, наприклад СІП-панельні будинки, з підвищеними екологічними нормами щодо безпеки. СІП-панелі виготовляють з ОСБ-плит і утеплювача зі спіненого полістиролу, тобто пінопласту.

ОСБ плита має щільну структуру склеєних смолою відходів обробки деревини. Виріб складається з шарів щепи в поздовжньому та поперечному розташуванні, що є фактором міцності. Блок пінополістиролу має високу щільність, тому добре виконує функцію утеплювача.

Монолітом СІП-панель стає після тривалого знаходження під пресом після змащування клеєвим розчином. В готовому стані панельний виріб є повноцінним і міцним будівельним матеріалом для стін і перекриттів.

Властивості каркасних будинків

В залежності від технології каркасна нерухомість має невеликі відмінності в будівництві та експлуатації. Але для всіх характерні такі властивості:

    швидке зведення в порівняні з традиційною архітектурою з цегли та каменю. Будинок можна завершити від замовлення до видачі ключів буквально за 2-3 місяці; тривалий термін використання без втрати функціональності. СІП-панельний будинок має розрахунковий строк служби 50 років без капітального ремонту; здатність стін і стелі утримувати накопичене тепло, оскільки в тілі нема щілин і тріщин, через які зазвичай відбувається обмін з зовнішнім холодним повітрям; на опаленні можна зекономити до 30% коштів, завдяки щільності і герметичності споруди; екологічна безпека для людей і тварин.

Ще один фактор популярності технології – на каркасні будинки ціна нижча за всі інші способи будівництва. Причина здешевлення в тому, що будівельники витрачають значно менше робочого часу з оплатою праці. А правильна, раціональна організація будівельного процесу дає додатковий виграш у вартості об'єкта.

Якщо купувати СІП-панелі в готовому домокомплекті для певного проекту, то витрат на матеріали буде ще менше. Відсутність посередників в придбанні панелей також сприяє економії коштів, тому варто придбавати у виробника, тобто на заводі СІП-панелей.

Екологічна безпека СІП-панельної технології

Використання хімічних речовин у виробництві не означає наявність небезпеки, бо концентрація сполук дуже мала і знаходиться у зв’язаному стані з натуральною сировиною – деревиною.

В каркасному будинку СИП панелі є безпечними елементами, тому на людину не мають ніякого впливу. Саме тому в Америці та Європі вже збудовано десятки тисяч СІП-панельних будинків і постійно зростає попит. В Україні метод розповсюджується і приваблює прихильників серед потенційних замовників.


Переглядів: 338
Поширень: 0

Останні новини