Диво обов'язково станеться, а добро переможе: 10 фільмів про Різдво для дітей та батьків

З кожним днем новорічні та різдвяні свята стають все ближчими, і вже час налаштовуватися на відповідний настрій. А що може допомогти у цьому краще, ніж атмосферна магічна історія на екрані для всієї родини?

Суспільне Культура зібрало низку різдвяних фільмів, які зацікавлять як дітей, так і всю родину. Серед цього переліку не буде "Одного вдома” чи "Кошмару перед Різдвом", натомість ми пропонуємо вам звернути увагу на переважно нові стрічки, які виходили протягом останніх років, а також на ряд анімаційних робіт, які у свій час були недооцінені аудиторією.

Оксамитовий кролик, 2023

Оксамитовий кролик/Apple Tv+

Екранізація книги Марджері Вільямс "Оксамитовий кролик", що оспівує магію безумовної любові. За сюжетом маленький хлопчик Вільям отримує на Різдво нову улюблену іграшку — оксамитового кролика, якого він обожнює і з яким грається щодня. Але Вільям не знає, що Кролик теж його любить. І понад усе Кролик хоче стати справжнім, щоб у Вільяма нарешті з'явився друг, якого він зможе назвати своїм. Згодом Кролик дізнається, що він може стати справжнім, якщо його власник буде достатньо сильно його любити.

40-хвилинний фільм, створений платформою Apple TV+, поєднує елементи стопмоушн-анімації та зйомку живих акторів.

Сімейний обмін, 2023

Сімейний обмін/ Netflix

Джесс і Білл Вокери роблять усе можливе, щоб зберегти зв'язок у сім'ї, хоча їхні діти дорослішають, стають більш незалежними та віддаляються від батьків. Однак випадкова зустріч з астрологом змінює усе — вранці члени родини прокидаються, обмінявшись тілами. Не допомагає і той факт, що це сталося у найважливіший день в житті кожного з них: героям треба отримати підвищення, пройти співбесіду в коледжі, укласти важливий контракт і спробувати свої сили у футболі. Тож тепер Вокери змушені об'єднатися, щоб допомогти одне одному.

Дух Різдва, 2022

Дух Різдва/ Apple TV+

Комедійний мюзикл із Раяном Рейнольдсом та Віллом Фарреллом у головних ролях. Стрічка є адаптацією класичної різдвяної історії Чарльза Дікенса. Скупий чоловік на ім'я Клінт (Раян Рейнольдс), який ставиться до всіх навколо з жахливим егоїзмом, потрапляє у фантастичну пригоду в трьох фазах часу: минулому, теперішньому і майбутньому, щоб дізнатися, як він став таким нещасним і самотнім. Водночас привид, якого грає Вілл Фаррелл, стає одержимим ідеєю врятувати Клінта.

Хлопчик на ім'я Різдво, 2021

Хлопчик на ім'я Різдво/скрин

Хлопчик Ніколас живе разом зі своїм батьком у злиднях. Прагнучи заробити грошей, батько Ніколаса погоджується на запропоновану королем місію, щоб знайти "надію", яка, на його думку, перебуває в Ельфгаймі — казковому селищі ельфів, що, як вважалося, існує лише в легендах. Але батько зникає, тож Ніколас сам вирушає у надзвичайну пригоду на засніжену північ у пошуках свого батька.

У фільмі також з'являються такі відомі актори як Меґґі Сміт, Джим Бродбент і Тобі Джонс, які раніше знімалися разом у франшизі про Гаррі Поттера в ролях Мінерви Макґонеґел, Горація Слизорога й Добі відповідно.

Баранчик Шон: Різдвяна пригода, 2021

Баранчик Шон: Різдвяна пригода/Netflix

У півгодинній комедійній анімаційній стрічці ягня Тіммі потрапляє до будинку фермера Бена, його дружини Джин та доньки Елли. Баранчик Шон і його друзі повинні здійснити сміливу рятувальну операцію, але ситуація ускладнюється, коли дівчинка Елла помилково отримує у подарунок ягня Тіммі.

Мультфільм створений у жанрі стопмоушн-анімації студією Aardman, яка до цього подарувала глядачам "Воллеса і Ґроміта", "Втечу з курника", "Змивайся" та багато іншого.

Клаус, 2019

Клаус/Netflix

Головному герою Джесперу пощастило народитися в багатій, привілейованій родині. Він є найгіршим студентом поштової академії, але цілком щасливий у цій ролі й зовсім не турбується про свої обов'язки листоноші. Коли його батько (власник поштової академії) погрожує позбавити його розкішного способу життя, Джеспера відправляють працювати на далекий замерзлий острів за Полярним колом, до віддаленого містечка Смеренсбурґ. У цьому містечку ворогують дві родини — Еллінґбо і Крами, що перетворили поселення на токсичне і суворе місце. Джеспер, якому такі умови життя одразу здаються незадовільними (ніхто в місті не пише й не відправляє листи), вже готовий опустити руки, коли він знайомиться з Клаусом — таємничим столярем, який живе на самоті в хатинці, повній іграшок ручної роботи.

Стрічка отримала багато схвальних відгуків як від глядачів, так і від критиків, а у 2020 році була номінована на премію "Оскар" як найкращий анімаційний фільм.

Різдво Анджели, 2017

Різдво Анджели/Netflix

Події стрічки розгортаються в Ірландії 1914 року, а в основі сюжету лежить єдина дитяча книжка Френка Маккурта. Історія розповідає про шестирічну Анджелу, яка під час відвідин місцевої церкви зі своєю родиною помічає статуетку голого немовляти Ісуса. Їй стає шкода немовля, і, скориставшись нагодою холодної темної ночі, Анджела вирішує вкрасти статуетку та піклуватися про неї, як про справжнє дитя.

Мультфільм був номінований на три денні премії "Еммі" у 2019 році ("Видатна акторка в анімаційній програмі", "Видатний сценарій для анімаційної програми" та "Видатне зведення звуку для анімаційної програми").

Людина, яка винайшла Різдво, 2017

Людина, яка винайшла Різдво/скрин

У 1843 році знаменитий британський письменник Чарльз Дікенс переживає найгірший період у своїй кар'єрі: за плечима три невдалі романи, а вдома накопичуються сімейні проблеми. Сповнений рішучості повернутися до білої смуги у своєму житті, Дікенс вирішує написати різдвяну повість і опублікувати її самвидавом менш ніж за два місяці.

Дікенс мусить зіткнутися зі своїми особистими демонами, втіленими через його персонажів, особливо в уявних розмовах з Ебенезером Скруджем. З наближенням дедлайну Дікенс бореться за натхнення всупереч своїм розчаруванням, створюючи класичну казку, яка б визначила сутність сучасного Різдва.

Вартові Легенд, 2012

Фото: вартові легенд/скрин

Дух зими, Джек Фрост, з'явився сотні років тому і відтоді був невидимим, бо люди в нього не вірять. На Північному полюсі Норт, більш відомий як Санта Клаус, дізнається, що Страшило повернувся і загрожує дітям вічним страхом.

Скликавши колег-охоронців (Зубну Фею, Великоднього Кролика та Пісочну Людину), Норт дізнається від Людини з Місяця, що вони мають прийняти Джека як свого нового члена. Джека привозять до штаб-квартири Норта і намагаються схилити до присяги. Джек, розчарований століттями ізоляції, спричиненої невірою дітей у нього, відмовляється приєднатися. Незважаючи на це, Норт переконує його поки що співпрацювати, пояснюючи їхню місію та загрозу, що насувається з боку Страшили.

Місія: Різдвяний порятунок, 2011

Фото: місія різдвяний порятунок/скрин

Головний герой Артур живе зі своїми батьками Малкольмом "Сантою" та Маргарет Клаусами, старшим братом Стівом і дідусем Грансантою на Північному полюсі, де холодно і багато снігу. Санта розвозить різдвяні подарунки дітям по всьому світу за допомогою своїх ельфів та надзвукових космічних саней S1.

Випадково Артур дізнається, що маленька дівчинка Ґвен Пайнс чомусь не отримала свого подарунка від Санти.

Тож він об'єднується з Дідусем Сантою і за допомогою своїх оленячих капців, що світяться, дістає старі сани та оленів і відправляється у подорож, щоб віддати подарунок.



Переглядів: 4218
Поширень: 0

Останні новини