У лісі - лісі темному: прикордонники затримали групу чоловіків, які намагалися нелегально перетнути українсько-словацький кордон

Нещодавно військовослужбовці Чопського загону успішно затримали групу чоловіків, які намагалися нелегально перетнути кордон між Україною та Словаччиною. Завдяки оперативній інформації від колег, прикордонники заздалегідь отримали повідомлення про можливу спробу незаконного перетину кордону поблизу населеного пункту Гута в Ужгородському районі,- повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

На підставі цієї інформації були направлені додаткові прикордонні наряди та оперативники для пошуків. Також використовувався кінолог із розшуковим собакою. В результаті цих заходів вдалося знайти вісім осіб у лісистій місцевості поруч із кордоном. Усі затримані є громадянами України, із них семеро мали при собі документи, що посвідчують особу. Чоловік, який не пред'явив жодних документів, назвався закарпатцем та займався незаконним переправленням інших осіб через кордон.

Затриманих доставили до прикордонного підрозділу для встановлення обставин порушення. їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину кордону. Однак для закарпатця розглядається можливість кримінального провадження згідно зі статтею 332 Кримінального кодексу України за незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Відповідне повідомлення вже відправлене до Ужгородського райвідділу Національної поліції.



Переглядів: 441
Поширень: 0

Останні новини