В Вінницько-Хутірському ліцеї завершили капремонт покрівлі для покращення безпеки та енергозбереження

У Вінницько-Хутірському ліцеї завершили капітальний ремонт даху, який раніше знаходився в дуже поганому стані, що викликало протікання під час дощів і завдавало шкоду стелі та стінам в класах та коридорах навчального закладу. Під час цього ремонту фахівці не лише відновили покрівлю, але й додатково утеплили її, що дозволить заощаджувати до 15% теплових ресурсів.

Загалом будівельники провели повне оновлення даху на трьох окремих будівлях: головному корпусі ліцею, майстерні та котельні, - зазначає директор Вінницько-Хутірського ліцею Микола Биць.

“Фактично усі ці приміщення мали проблеми з дахом в сезон опадів”, - зауважує він.

За словами старости Вінницько-Хутірського округу Владислава Кривешка, протягом років експлуатації виникла проблемна ситуація, пов'язана із станом покрівлі, яка була встановлена ще в 1970-х роках. Цей час використання призвів до зношення покрівлі, що створювало некомфортні умови для навчання. Крім того, через зіпсовану покрівлю пошкоджувались навчальні приміщення та суттєво збільшувались тепловтрати під час опалювального сезону.

“Капітальний ремонт покрівлі нашого ліцею став одним з багатьох заходів реформування освітньої інфраструктури у Вінницько-Хутірському окрузі. Міський голова Сергій Моргунов приділяє досить значну увагу належній якості надання освіти та безпеці під час навчального процесу, тому за його дорученнями раніше були капітально відремонтовані найпростіші укриття наших ліцеїв. У Вінницьких Хуторах воно розраховане на більше ніж 700 осіб, у Писарівці — 150, – зазначає Владислав Кривешко. – Загалом, муніципальні інвестиції в освіту для нашого округу стали одним з основних напрямків розвитку, і сьогодні, наші навчальні заклади модернізовані фактично до невпізнання”.

У процесі капітального ремонту співробітники підрядної організації здійснили вогнезахисну обробку дерев'яних поверхонь, налаштували систему водовідведення, встановили мансардні вікна та виконали роботи з утеплення даху.

“Крім того, дуже важливо, що під час проведених робіт підрядники особливу увагу приділили питанням безпеки. На даху, в жолобах, встановили систему проти ожеледі, фактично, мова йде про спеціальний підігрів, який вмикається у випадку погіршення погодних умов, зокрема, ризику виникнення бурульок. Завдяки підігріву вода, яка накопичується в ринвах не замерзає, а просто стікає у водостік. Також, встановили блискавкозахист, - розповідає Микола Биць. - Тож тепер наш заклад готовий до різних видів негоди”.

Усі витрати на капітальний ремонт покрівлі ліцею були покриті коштом міського бюджету. Замовником робіт виступив департамент капітального будівництва, а ініціатором — департамент освіти міської ради.

За словами директорки департаменту освіти міської ради Оксани Яценко, у майбутньому планується провести заміну аварійних покрівель у всіх навчальних закладах громади. Проте на даний момент капітальний ремонт покрівлі здійснюється там, де стан її був найбільш критичним на даний момент.



Переглядів: 371
Поширень: 0

Останні новини