Отримували за контрафактні харчові продукти близько мільйона гривень щомісяця: поліція викрила злочинне угрупування

Спільні дії слідчих Головного слідчого управління та Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України виявили та розкрили групу осіб, які організували виробництво контрафактної кави, спецій та інших продуктів на території Києва, а також Київської, Миколаївської та Херсонської областей. Виручка від цієї діяльності становила близько мільйона гривень щомісяця.

Кожен учасник злочинного угруповання відіграв свою роль у виробництві, упаковці, зберіганні, транспортуванні та збуті фальшивки, яка мала значно меншу якість, ніж оригінал. Це несло за собою потенційну загрозу для здоров'я споживачів.

Попередні оцінки свідчать, що злочинна діяльність приносила зловмисникам приблизно мільйон гривень на місяць. Готову продукцію реалізовували оптовим шляхом через інтернет та у торговельних точках на ринках Київської, Миколаївської та Херсонської областей. Пробні зразки відправляли потенційним покупцям поштовими службами.

Внаслідок 14 обшуків на складах, нелегальних виробництвах та торговельних точках у зазначених областях була виявлена та конфіскована лінія по виробництву, а також близько 500 000 одиниць контрафактної продукції. Приблизна вартість конфіскованого становить дев'ять мільйонів гривень.

"Наразі за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора встановлюється повне коло причетних до незаконної діяльності фігурантів, проводяться експертизи, готуються повідомлення про підозри за шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою (ч. 4 ст. 190) та незаконне використання фірмового знака для товарів і послуг (ч. 3 ст. 229), санкція яких передбачає до 12 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває", - йдеться в повідомленні



Переглядів: 455
Поширень: 0

Останні новини