Понад 500 укриттів у Вінниці обладнали системами автоматичного відкриття замків під час повітряної тривоги: деталі

Вже понад півтисячі укриттів, які знаходяться в житлових будинках Вінниці, обладнані системами автоматичного відкриття замків під час повітряної тривоги. Забезпечення безпеки є важливим пріоритетом для Вінницької міської ради, і цим заходам приділяється особлива увага. Місто стало першим в Україні, впроваджуючи практику автоматичного відкривання дверей у найпростіших укриттях під час тривоги. Цей процес почався ще влітку у навчальних закладах громади, а наприкінці літа та на початку осені відповідні відділи та комунальні підприємства міськради розпочали встановлювати системи автоматичного відкривання замків у житловому секторі міста. На даний момент цей процес продовжується.

За словами директора департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Віталія Місецького, завдяки спільній роботі працівників комунальних підприємств і розумінню мешканців, системи автоматичного відкривання замків успішно встановлені у понад 500 укриттях, які розташовані в цокольних та підвальних приміщеннях багатоквартирних будинків міста.

“Фактично, весь цей обсяг вдалось виконати за три осінні місяці. Але, розуміючи потенційну небезпеку, пов’язану з тим, що ворог накопичує обсяги ракет та збільшує частоту застосування безпілотників, процес монтажу автоматичних систем в укриття продовжується. Адже у випадку небезпеки – кожен повинен мати безперешкодний доступ до укриття. Встановлення цих систем - це досить зручний механізм, адже двері укриття відкриваються автоматично і відповідальним за їх стан та доступність людям, під час тривоги уже не потрібно бігти та відкривати їх. Поки триває війна, кожна повітряна тривога несе потенційну небезпеку, тому доступ до укриття може врятувати комусь життя”, – зазначає директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький.

Із загальної кількості приблизно 500 встановлених систем автоматичного відкриття замків, понад 400 були встановлені в укриттях будинків, що перебувають на балансі управляючих компаній. Решта, приблизно 100 систем, були встановлені в будинках, які належать ОСББ.

За словами Віталія Місецького, планується встановлення систем автоматичного відкриття замків у всіх укриттях, розташованих в житлових будинках, які мають вхід ззовні.

“Щиро дякуємо мешканцям будинків, які проявляють свідому позицію та сприяють встановленню автоматичних систем відкриття замків – в такому випадку ми маємо швидкий результат. Сподіваємось на подальше розуміння містян, адже без відповідної підтримки містян ми не можемо виконувати передбачені роботи”, – зазначає очільник департаменту.

Система автоматичного відкриття передбачає, що під час оголошення "повітряної тривоги" замок на дверях укриття автоматично відчиняється і залишається відчиненим до завершення тривоги. Після відбою тривоги замок автоматично зачиняється через певний час.



Переглядів: 432
Поширень: 0

Останні новини