9-річний хлопчик, який отримав опіки через російський удар по Вінниці, зустрівся з Папою Римським

У День Святого Миколая, вчора,  6 грудня, в Римі 9-річний Роман Олексів зі Львова, який втратив маму, а сам дивом вижив під час ракетної атаки окупантів по Вінниці, зустрівся з Папою Римським. Він подарував понтифіку пам'ятний браслет і отримав від нього благословення.

Про це Роман Олексів повідомив на своїй сторінці у Facebook. Він також опублікував відповідні фото з Папою Франциском та відео їхньої зустрічі.

"Це була незабутня і благословенна зустріч", – написав Ромчик.

Як видно з кадрів, до Риму хлопчик приїхав разом зі своїм батьком. Понтифік приділив час їм обом.

Ромчик подарував Папі Франциску браслет Національного центру реабілітації "Незламні" (UNBROKEN) та обняв понтифіка.

Папа Римський поспілкувався з маленьким українцем та благословив його.

Нагадаємо, що Роман Олексів разом із мамою Галиною потрапили під ракетний удар по Вінниці 14 липня 2022 року. До міста він разом з мамою приїхав у гості до бабусі з дідусем.

На момент прильоту Ромчик прийшов на прийом до лікаря. На жаль, мама хлопчика загинула. І не лише вона. З усіх, хто в той момент перебував у медичному центрі, якимось дивом вижив лише Ромчик.

Проте він отримав безліч поранень. Близько 45% тіла дитини було вкрито опіками. Крім того, у нього була черепно-мозкова травма, відкритий перелом плеча та постраждали внутрішні органи. Усього Роман переніс 31 операцію.

А коли вінницькі лікарі стабілізували його стан, Романа перевезли додому до Львова.

Як повідомляв OBOZ.UA, Роман Олексів показав справжню незламність та після скількох операцій повернувся на паркет. Він вже бере участь у змаганнях з танців та виборює там нагороди.



Переглядів: 594
Поширень: 0

Останні новини