Грали в ігри, сміялись та розважались: у Вінниці організували фізкультурно-спортивний захід для дітей полеглих військових

До Дня Святого Миколая було організовано фізкультурно-спортивний захід для дітей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць. Ініціативу організували комітет по фізичній культурі та спорту, департамент соціальної політики ВМР і Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб. Для хлопчиків і дівчаток влаштували вікторину, руханку, спортивні локації та розваги з аніматорами, у фіналі кожен отримав солодкі подарунки.

Діти віком від 6 до 13 років веселилися та брали участь у різноманітних фізкультурно-спортивних заходах протягом понад двох годин. Тренери вищої категорії міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл проводили естафети та майстер-класи з боксу, шахів, шашок, гандболу та баскетболу, забезпечуючи позитивний настрій та багато позитивних емоцій.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту міської ради Сергій Краєвський, підкреслив, що основною метою фізкультурно-спортивної акції у День Святого Миколая було ознайомлення дітей з різними видами спорту.

«Від тхеквондо до плавання, від шашок до боксу – цілих 26 видів спорту культивуються у семи міських дитячо-юнацьких спортивних школах. Усі вони безкоштовні для відвідування. Принагідно ми запрошуємо дітей долучитися до нашої спортивної родини. А також цією акцією хочемо подарувати їм незабутні емоції, радість та тепло. Щирі посмішки малечі доводять, наскільки важливою є турбота», – каже Сергій Краєвський.

А перша заступниця директора департаменту соціальної політики Наталія Паламарчук додала: «Сьогодні в нашій країні триває повномасштабна війна, яка, на жаль, забрала в наших хлопчиків та дівчаток безтурботне дитинство. Саме тому, ми у День Святого Миколая спільно зі спорткомітетом міськради та Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом, запросили діток полеглих Захисників і Захисниць, щоб створити їм святковий настрій, додати яскравих спогадів та огорнути теплом та підтримкою, яка сьогодні їм так необхідна».

Окрім спортивних розваг, діти також приєдналися до інтерактиву з аніматорами під час фольгового шоу, де юні учасники разом із дорослими насолоджувалися яскравими та незабутніми емоціями.

«Такі активні заходи не лише сприяють фізичному розвитку дітей, а й роблять акцент на їхньому психологічному розвантаженні. В ці важкі для країни часи ми повинні пам'ятати, що все в наших руках, і кожен може зробити чиєсь життя трішки щасливішим», – говорить координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутат міської ради Теймур Абушов.

Його ж колега по Гумштабу, депутатка Вінницької міської ради Наталія Літвінова, зазначила: «Наші діти вже майже два роки живуть в умовах повномасштабної війни. І вони у нас швидше дорослішають. Саме тому такі ініціативи важливі для підтримки тих, хто втратив своїх рідних. Спільними зусиллями ми маємо дарувати нашій малечі більше позитиву, адже вони наше майбутнє».

Однією з учасниць заходу була тринадцятирічна Анастасія Сивак. Її тато загинув на війні у грудні 2022 року. Вона спробувала свої сили у боксі. Дівчинка поділилася, що під час майстер-класу вона отримала нові враження і має намір записатися на тренування з цього виду спорту.

«Дякую організаторам цього свята за можливість спробувати щось нове та захопливе, за емоції та нові знайомства», – каже Анастасія.

Вікторія Краснобаєва, яка втратила чоловіка на війні, взяла участь у заході разом із своїми двома синами. Її хлопці активно долучились до естафет та майстер-класів. Хлопцям особливо сподобалось фольгове шоу з аніматорами.

«Ми вдячні міській владі та Гумштабу за турботу та підтримку наших дітей, за щасливі оченята мої хлопчиків. Таке свято, яке вони організували, буде надовго в пам’яті наших діток», – говорить пані Вікторія.

Завершальним етапом фізкультурно-спортивного заходу стало вручення кожному учаснику солодкого подарунка. Цей захід відбувся в рамках діючої акції "Діти мають право на дитинство", організованої Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом.


Теги: діти Події

Переглядів: 573
Поширень: 0

Останні новини