Фонд розвитку інновацій оприлюдив рейтинг перших 15 найкращих українських стартапів

Фонд розвитку інновацій вперше визначив 15 найкращих українських стартапів, які відзначилися значним внеском у розвиток стартап-екосистеми та продовжують активно працювати, навіть умовах війни.

Найкращим стартапом року визнаний S.lab, який спеціалізується на виробництві екологічного пакування з рослинних компонентів, призначеного як альтернатива пінопласту. Цей матеріал повністю розкладається в ґрунті за місяць-півтора і має потенціал повністю замінити пластик. У 2023 році S.lab отримав перемогу на IT Arena, здобувши 10 тисяч доларів інвестицій. Це свідчить про те, що українські стартапи продовжують розвивати інноваційні рішення для світового ринку, навіть в умовах воєнного конфлікту, - повідомляє міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Протягом чотирьох років існування, Фонд розвитку інновацій став центром, що об'єднує всіх учасників екосистеми. Понад 380 стартапів отримали $8,7 мільйонів для розвитку та масштабування своїх проектів. Фонд також налагодив співпрацю з світовими інституціями, починаючи від компанії Amazon і закінчуючи Payoneer. Крім того, на базі Фонду створено defense-tech кластер Brave1 з метою підвищення обороноздатності країни.

"Продовжуємо працювати, щоб створювати можливості для розвитку українських стартапів", - наголошує міністр.



Переглядів: 407
Поширень: 0

Останні новини